Több fronton érték újabb csapások a Huawei-t

A vállalatnak az SD Association és a Wi-Fi Alliance is hátat fordított, és az androidos fronton is új fejlemény történt.

Több fronton érték újabb csapások a Huawei-t

A Huawei napról napra kerül folyamatosan nehezebb helyzetbe, mióta az Egyesült Államok úgy rendelkezett, hogy minden amerikai fejlesztéstől el lesz tiltva a vállalat. Eredetileg azonnali hatállyal szerette volna az USA tiltani a Huawei-t, de most úgy fest, hogy augusztus 19-én, egy három hónapos halasztást követően fog csak életbe lépni ez a döntés. Ennek ellenére azonban sorban jönnek a bejelentések a támogatások megvonásáról és más rossz hírekről.

A Huawei már nem szerepel az SD Association tagjainak a listáján, hiszen ez is egy olyan szervezet, ami az Egyesült Államokhoz (is) kapcsolódik, és ugyanez a helyzet a Wi-Fi Alliance-szal is, ahol szintén fel lett függesztve a Huawei tagsága. Ezek a döntések azt jelentik, hogy a kínai vállalatnak nem lesz beleszólása a fejlesztésekbe, és adott esetben nem is használhatja a technológiákat.

Az SD Association tagság megvonása után nem használhatja majd a Huawei a kapcsolódó technológiákat, szóval nem biztosíthat majd a készülékeinél microSD memóriakártyás bővítési lehetőséget. Ez elsőre nagy csapásnak hangozhat, de igazából erre tud a legegyszerűbben megoldást találni a vállalat az eddigi csapásokból. A Huawei ugyanis már kidolgozott egy új memóriakártya-formátumot NM Card néven (Nano Memory), és vannak is olyan mobilok, amiket ilyennel lehet bővíteni, és kereskedelmi forgalomban is kaphatóak az első NM Card egységek. Szóval mindössze annyit kellene tennie ezen a téren a cégnek, hogy minden mobiljánál elkezdené az NM Cardot preferálni, és a memóriakártyát gyártó partnerek sorát kibővítené, hogy növekedjen a kínálat, mert pillanatnyilag csak 128 GB-os kivitelben kapható.

Galéria megnyitása

A Wi-Fi Alliance-nál arról szerencsére nincs szó, hogy a vállalat ne alkalmazhatná a Wi-Fi technológiát, viszont elvileg nem igazán kaphat majd a szervezettől segítséget, illetve nem lesz arra lehetősége, hogy beleszóljon, hozzájáruljon a jövőbeli fejlesztésekhez. A Huawei készülékeinél a WLAN támogatásra egyébként általában nagy hangsúly helyeződött, a cég például azon kevés gyártó közé tartozik, aki készített már olyan okostelefont, mely 802.11ac Wave 2 támogatással is rendelkezik, és akár 1,733 Gbps-os letöltési sebességre is képes Wi-Fi kapcsolódás esetén.

És arról is be kell számolnunk, hogy a Google miután döntött az Android támogatás megvonásáról, és arról, hogy az Android Q bétateszteléséből is kiveszi a Huawei egyetlen okostelefonját, a Mate 20 Prót, most a vállalati felhasználásra kiemelten ajánlott eszközöknek a lajstromát is megnyirbálta, és az Android.com-ról is levette a Huawei eszközöket.

Galéria megnyitása

Az Android Enterprise Program a cégeknek nyújt segítséget abban, hogy egyszerűen tudják kiválasztani a vállalati használatra szánt eszközöket, és egyebek mellett erre a lajstromra korábban több Huawei eszköz is felkerült, de már egy modell sem szerepel rajta. Az Android Enterprise Program keretében olyan készülékek szerepeltek kiemelten, mint például a Huawei Mate 10, a Huawei P10, a Huawei Mate 20, és a MediaPad M5 tablet. Az Android.com felületén pedig a kiváló kamerás képességeknek köszönhetően jelen volt a P30 Pro, a Mate X pedig a korai 5G-s eszközöknek a listáján szerepelt.

A Google továbbra is támogatásáról biztosította egyébként a Huawei-t, de a szoftvereihez már elvileg nem engedhet majd hozzáférést a tiltások életbelépését követően, szóval kérdéses, hogyan fognak akár csak biztonsági frissítéseket kapni a termékek. És a bizonytalan helyzetben abszolút érthető, hogy a vállalat nem szeretne ajánlani Huawei termékeket a vásárlóknak, cégeknek.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap