Shop menü

TITÁNT IS GAZDAGON HASZNÁLVA LESZ MÉG DRÁGÁBB AZ IPHONE 15 PRO

Az Apple tovább emelheti a csúcsmobiljai minőségét, de meg is kéri majd ennek az árát a friss hírek szerint.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Titánt is gazdagon használva lesz még drágább az iPhone 15 Pro

Mark Gurman, aki általában meglehetősen jól értesült az Apple fejlesztéseit illetően, és a napokban felelevenítette, hogy milyen módosításokon eshet majd át az iPhone 15 széria. Ezzel együtt pedig olyan információkat is megszellőzetett, amikről eddig még nem igazán esett szó, vagy ha igen, akkor sem volt túl stabil alapja a pletykáknak.

Az iPhone 15 és 15 Pro modellek között tovább növekedhet a különbség, az olcsóbb gépek pedig árban is nagyobb differenciát mutathatnak majd a Pro modellekhez képest. Az iPhone 15 Pro Max pedig minden eddiginél komplexebbnek ígérkezik. Mark Gurman friss beszámolója alapján a csúcsmodellek már nemhogy acél, hanem egyenesen titán tokba lesznek foglalva.

Galéria megnyitása

A titán révén a meglehetősen nehéz mobilok tömege csökkenni fog, miközben az ellenállóságuk nem szenved kárt. Maga a keret még akár vékonyabb is lehet, a káva egészen biztos, hogy csökkenni fog. Gurman úgy tudja, hogy az új kijelzőtechnológia és egyéb strukturális módosítások révén az iPhone-ok harmadával kisebb kávát fognak nyújtani az új generációnál, mint az aktuális eszközöknél. Az Apple-t nagyon hosszú ideig kritizálták joggal azért, mert a mobilok kávája sokkal vastagabb volt, mint a konkurenciánál. Az iPhone 14 már szépen fejlődött ebből a szempontból, és az iPhone 15 még mutatósabb lehet.

Beszélt Gurman arról, hogy az iPhone 15 Pro modelleknél valóban eltűnhet az eddigi módváltó gomb, és egy új kezelőszerv kerül majd bevezetésre, melynek köszönhetően a felhasználóknak már sokkal több lehetősége lesz. Különböző gyorsművelteket lehet majd beállítani a Művelet gombra, amit először az Apple Watch Ultránál vett használatba a vállalat. Még a keretnél maradva, nagyon fontos változás lesz, hogy már tényleg áttérhet a cég az USB-C csatlakozó használatára. A Lightning port végül az EU nyomására vonulhat nyugdíjba, de egyébként sem volt racionális döntés az Apple részéről, hogy eddig kivárt a váltással.

Az iPhone 15 az Apple A16 rendszerchipet használhatja majd, az iPhone 15 Pro pedig már az Apple A17-et fogja majd munkára, ami előre láthatólag már a TSMC 3 nm-es eljárásával készül, és bizony elég meredek ára lehet. Az olcsóbb iPhone-ok esetén komoly fejlődés lesz, de legalábbis látványos, hogy már a Dynamic Island kialakítást megkapják, nem lesz a klasszikus bevágás a képernyő tetején.

Galéria megnyitása

Fájó pont lesz az új generáció bevezetésével, hogy az iPhone 15 Pro modellek elég jelentősen drágulhatnak. Gurman értesülései szerint az ajánlott fogyasztói árak tekintetében akár a 200 dolláros többlet is elképzelhető. A vállalat globálisan emelhet az árakon, ezúttal még az Egyesült Államokban is vastagabban foghat a ceruza.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére