Terjeszkedik a gyerekeknek készített Facebook Messenger

A Messenger Kids funkcionális változásokon is átmegy, hogy a járvány idején hatékonyabban lehessen használni.

Terjeszkedik a gyerekeknek készített Facebook Messenger

A Facebook úgy döntött, hogy jelentősen kiterjeszti a regionális támogatását a Messenger Kids applikációnak. Ezt a programot a gyerekek biztonságosan használhatják csevegésre. A szolgáltatásban van szülői felügyelet, ami jelentősen hozzájárul ahhoz, hogy a fiatalok ne legyenek szükségtelen fenyegetésnek kitéve.

A Messenger Kids eredetileg 2017-ben jelent meg, de eddig nagyon lassan terjeszkedett. Elképesztően kevés helyen lehetett használni egészen mostanáig. A Facebook ugyanis meghozta a döntést, hogy egy csapásra 70 új területen lehet használni a szolgáltatást. Ennek a döntésnek köszönhetően globálisan már egészen sok régióban alkalmazhatják majd ezt a programot a fiatalabb korosztály tagjai a beszélgetéseik során.

Galéria megnyitása

A Facebook döntése nyomán már egy híján nyolcvan ország van globálisan, ahol a Messenger Kids elérhető, de arról eddig még nem ejtettünk szót, hogy mi a helyzet Magyarországgal. És ez sajnos nem a véletlen műve, ugyanis a haza közönség számára továbbra sem érhető el ez az applikáció, pedig rendkívül hasznos lenne, főleg a jelenlegi körülmények között. A vállalat honlapján található angol nyelvű támogatói oldalon minden érintett ország fel van sorolva, és jól látható, hogy Európát szinte teljesen elkerüli a Messenger Kids, ami nagy valószínűséggel a GDPR-nak köszönhető.

A Messenger Kids némiképp meg is változik a mostani frissítésnek köszönhetően. A Facebook eddig teljes kontrollt adott a jelölések felett a szülőknek, de most bevezetésre kerül egy új rendszer, ami némi átalakulást hoz. Ezentúl a fiatalok már képesek lesznek jelöléseket küldeni, és el is fogadhatják azokat felügyelet nélkül, de a szülők felülbírálhatják ezeket. Szabályozhatják a barátlistán található személyeket. A szülők továbbá értesítéseket kapni fognak a barátkozási kérelmekről, és rögtön beavatkozhatnak.

Galéria megnyitása

A továbbiakban a gyerekek már képesek lesznek csoportos beszélgetéseket kialakítani a Messenger Kids használatával, így az osztálytársak egy helyen beszélhetik meg a feladatokat, leckéket.

A felnőttek is létrehozhatnak majd gyerekeknek külön csoportokat, de ez csak abban az esetben fog menni, amennyiben a szülő az adott felnőttet jóváhagyja. Lehet ilyen jogot adni például az oktatók számára, vagy más gyerekek szüleinek.

Galéria megnyitása

És a felnőtteknek már lehetősége lesz arra is, hogy szabályozzák, hogy a gyermeküknek milyen formán látszódik a felhasználói fiókja. Legyen szó a névről vagy a képekről, ezeket részletesen lehet befolyásolni. Ez a barátnak jelölések szempontjából lehet itt fontos.

Galéria megnyitása

Az újításoknak egy része egyelőre még csak az Egyesült Államokban és néhány más országban fog élni, de fokozatosan az újonnan támogatni kezdett régiókra is kiterjeszti majd ezeket a Facebook. A Messenger Kids használható Android és iOS rendszerű készülékekről egyaránt.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap