Terhességkövető funkciót kapott a Garmin Connect alkalmazás

Hosszú ideje kérték a felhasználók, hogy legyen ilyen funkciója a viselhető kiegészítőknek.

Terhességkövető funkciót kapott a Garmin Connect alkalmazás

Napjainkban már teljesen természetes az, ha egy felhasználó viselhető kiegészítővel rendelkezik, ami hozzájárul az egészségügyi állapotának a követéséhez. Sokági ezek a programok csak egészen alapvető dolgokat tudtak mérni, mára viszont már olyan különlegességek is vannak a képességeik tárházában, mint például a menstruációs ciklus figyelése.

A Garmin most úgy döntött, hogy a hölgyeknek még jobban próbál kedvezni a továbbiakban, ezért bevezeti a terhességkövetést. A nőknek a terhesség életük talán legszebb időszaka, de ilyenkor megannyi megpróbáltatással kell szembenézniük, és a testük olyan változáson megy keresztül, ami a teljes egészségügyi állapotukra kihatással lehet. A Garmin készülékei pedig a Connect alkalmazáson keresztül már lehetőséget nyújtanak majd arra, hogy az áldott állapotban extra funkciókat tudjanak elérni a hölgyek.

Galéria megnyitása

Az elsőként a Garmin applikációját érintő fejlesztés keretében olyan információkat követhetnek majd figyelemmel az eszközök viselői, amelyek a terhesség során különösen lényegesek lehetnek. A terhesség velejárója lehet például az átlagosnál nagyobb fáradékonyság. És az időpontok beállítását követően azt is fogja jelezni a szoftver, hogy éppen mely fázisaiban jár a terhességnek a felhasználó.

Galéria megnyitása

Arra is gondolt a Garmin, hogy ebben az időszakban biztosítson arra opciót, hogy az eszköz viselője felfüggeszthesse az edzettségi státuszáról visszajelzést adó opciót. Hiszen a terhesség alatt természetesen nem folytathatnak a hölgyek olyan jellegű sporttevékenységet, mint az áldott állapotot megelőzően. Arra pedig semmi szükség, hogy a Garmint Connect applikáció rámutasson arra, hogy kijött a formából, és ideje lenne mozogni, mert az utóbbi időben elhanyagolta a testmozgást. A terhességet követően később minden gond nélkül vissza lehet majd állítani a normál működését a programnak.

Galéria megnyitása

A Garmin arra is gondolt, hogy a terhességkövetés alatt például át lehet majd állítani azt, hogy milyen pulzusszint esetén riasszon a rendszer. Hiszen ez alatt a felhasználóknak változás állhat be a vérnyomásában és a pulzusában egyaránt. És különösen oda kell figyelni arra, hogy ezen a téren ne legyen semmilyen probléma, szabálytalanság, ami egyéb egészségügyi gondot is okozhat. És átmenetileg megváltoztatható a hidratációs cél is, ami szintén eltérő az általánostól a terhesség időszakában.

Galéria megnyitása

Egy további funkciót is biztosít a Garmin, ami pedig képes lesz a viselhető kiegészítők által mért adatokból figyelemmel kísérni az összehúzódásokat a vajúdás időszakában. Ezt az adatot megkapva az orvosok azonnal láthatják majd, hogy milyen szakaszában jár a terhesség, és képesek lehetnek dönteni olyan dolgokban, amiket korábban csak a felhasználók – nem feltétlenül pontos – visszajelzései alapján kellett meghozniuk.

A nők már többször kritizálták a nagy gyártókat, mert nem gondoskodnak olyan lehetőségekről az eszközeiknél, amelyek a terhesek érdekeit szolgálják. Az Apple Watch modelleknél a menstruációs ciklus követése is egészen új dolog, de a Garmin által bevezetett opció tényleg nem jellemző egyik fejlesztés esetében sem. A Fitbittől például már 2013-ban kérték ezt a funkciót az érintettek, de a mai napig nincs ilyen lehetőség. Szinte csak a Withingsnél volt ilyen jellegű megoldás mostanáig, ott a cég mérlege tudja a terhesség alatt a megszokottól eltérően figyelni a felhasználó állapotát.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap