Teljesen új üzenetküldő készülhet az Instagramhoz

Az alkalmazás még fejlesztés alatt áll, és egészen különleges információk megosztására is alkalmas lehet majd.

Teljesen új üzenetküldő készülhet az Instagramhoz

A The Verge szaklap számolt be arról, hogy az Instagram esetében a Direct mellett, vagy inkább ahelyett egy másik üzenetküldő program növekedhet ki a földből. A fejlesztés kapcsán még nagyon sok a homályos információ, de egy egészen különleges projektről beszélhetünk.

Threads néven fejlődik az Instagram berkeiben egy olyan applikáció, ami közvetlen kapcsolatban állna a képmegosztóval, de nem azon belül helyezkedne el, ami rögtön egy érdekessége ennek. Társalkalmazásról tesz említést a The Verge. A lapnak volt alkalma betekintést nyerni a fejlesztésbe, de arról nem tudott megosztani semmilyen információt, hogy ez a megoldás mikor juthat majd el a hétköznapi emberekhez. A Threads lehetőséget nyújt majd olyan különleges adatok megosztására, mint a tartózkodási hely, a sebesség és az applikációt futtató készülék töltöttségi szinte. Ráadásul ezeket nemcsak manuálisan, hanem akár automatikusan is megoszthatja a szolgáltatás az ismerősökkel.

A Threads révén az Instagramról a legközelebbi barátokat, rokonokat lehet majd elérni, szóval egy válogatott csoporttal tarthatja ezen keresztül a kapcsolatot a felhasználó, nem láthatja bárki a megosztásokat, még az Instagramos követők közül sem. A The Verge azt is elmondta, hogy szöveges üzenetek, képek és videók is megoszthatóak lesznek ezen keresztül. Információink szerint az Instagram különböző kreatív szűrőit egyszerűen el lehet majd érni a Threads használata közben is, így feldobhatóak majd a közelis ismerősökkel megosztásra szánt képi tartalmak.

Azt pontosan nem lehet tudni, hogy milyen stádiumban van a kommunikációs szolgáltatás, de a Facebookon belül már elindult a tesztelése, szóval néhány felhasználó hozzáférhet. Így szerzett róla tudomást a The Verge is. Az üzenetküldő része a Threadsnek eléggé hasonlít ahhoz, mint ami a Directben látható. Az üzenetek vannak a középpontban, egy zöld pont jelzi azt, hogy mely ismerősök aktívak, elérhetőek pillanatnyilag, és megtekinthetőek innen közvetlenül a Történetek felületre kipakolt, átmenetileg megosztott tartalmak. Szóval azért van kapcsolat az Instagram és a Threads között a tartalmak szintjén is.

Galéria megnyitása
Illusztráció a The Verge-től, aki láthatta a valódi programot az aktuális állapotában

Korábban egyébként már voltak arról hírek, hogy lesz egy különálló üzenetküldő az Instagram mellett, de akkor még arról szóltak a pletykák, hogy ez a Directből fog kialakulni. Most viszont úgy tűnik, hogy egy külön programmal valósíthatja ezt meg a vállalt. A The Verge kereste az Instagramot a fejlesztés kapcsán, de a képmegosztó nem kívánta kommentálni a hírt. És mivel most még csak a belső tesztelés folyik, így nem lenne meglepő, ha egy ideig még a színfalak mögött maradna a szolgáltatás.

Azok a csevegő alkalmazások egyébként a felmérések szerint népszerűbbek, amiken belül csak az igazán közeli ismerősökkel léphetnek kapcsolatba a felhasználók. Ebben rejlik részben a Snapchat varázsa is. Mert bár az Instagramot sokkal többen használják, állítólag a Snapchaten több időt töltenek el a felhasználók. Szóval a Threads egy újabb fronton próbálna a Snapchat babérjaira törni. Tudniillik a Facebook korábban szerette volna felvásárolni a Snapchatet, de ebben a Snap nem ment bele, ez pedig a Facebooknak olyan rosszul esett, hogy azóta minden áron próbál keresztbe tenni a rivális közösségi szolgáltatásnak.

Korábban arról is szó volt, hogy a Facebook szeretné átjárhatóvá tenni a saját csevegő szolgáltatásait, így a Messengert, a WhatsApp-ot és a Directet, de talán a Direct helyett már a Threads lesz majd az, ami összefonódik a másik kettő nagysikerű üzenetküldővel.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap