Teljesen halott az idei Google I/O

A Google nehéz döntés meghozatalára kényszerült, de ezt tartja a helyesnek jelen körülmények között.

Teljesen halott az idei Google I/O

Az elmúlt hetekben, hónapokban több globális rendezvény is elmaradt. Egy ideje már azt is lehetett tudni, hogy a Google sem fogja megtartani abban a formában a Google I/O-t, ahogy azt eredetileg tervezte. Most pedig friss információkat kaptunk ezzel kapcsolatosan.

Miután kiderült, hogy az eredetileg május 12. és május 14. közé tervezett Google I/O esemény elmarad majd a nemzetközi koronavírus-járvány miatt, elindult a találgatás, hogy vállalat online rendezvényt csinálhat ebben az évben. Hivatalosan azonban egészen eddig nem lehetett tudni, hogy mi is lesz az eredmény sorsa, és most kiderült, hogy teljesen el fog maradni.

Minden eszköze meglenne a Google-nek ahhoz, hogy megrendezze a fejlesztői konferenciát akár digitálisan is, de jelen körülmények között nem ezt tartja a helyes lépésnek. „Fejlesztőink, munkavállalóink ​​és a helyi közösségek egészségével és biztonságával kapcsolatos aggodalomra való tekintettel – és összhangban a helyi hatóságok intézkedéseivel – sajnos nem fogunk I/O-t tartani az idei évben.”

Galéria megnyitása

„Jelenleg a legfontosabb dolog, amit mindannyian megtehetünk, hogy odafigyeljünk arra, hogy az embereknek segítsünk az új kihívásokkal megküzdeni, amelyekkel mindannyian szembesülünk. Felhívjuk figyelmét, hogy továbbra is elkötelezettek vagyunk az iránt, hogy más módszereket találjunk a platformfrissítések megosztására partnerekkel, ezekre a fejlesztői blogon és a közösségi fórumokon kerülhet majd sor. ” – jelentette be a Google.

A keresőóriás ez alapján a szoftveres fejlesztéseit továbbra is viszi, és publikálni fogja például az újabb fázisaihoz érkező rendszereket, programokat, de ezekről konkrétabb részleteket nem osztott meg. Könnyen lehet, hogy nem fogja tartani a vállalat az Android esetében a korábban kijelölt menetrendet. Az már biztosnak tűnik, hogy a Chrome böngészőnek a fejlesztése lassulni fog, és elképzelhető, hogy még hetekig fut majd a mostani, Chrome 80-as kiadás.

Ha mégis változna a helyzet a Google I/O esetében, akkor a vállalat a rendezvény hivatalos oldalán fog részletesebb tájékoztatást nyújtani, de tekintve, hogy az Egyesült Államokban a napokban kezdett igazán lendületesen terjedni a koronavírus, pozitív fejleményre aligha érdemes számítani. A cég a fejlesztőket a közösségi fórumokon és az erre a célra fenntartott blogon keresztül próbálja majd folyamatosan tájékoztatni, a fentieknek megfelelően.

Az elmúlt időszakban a Google mellett az Apple, a Facebook és a Microsoft is visszamondta a fejlesztői konferenciáját, legalábbis az élő közönség előtt megrendezett formában. Az Apple jelen állás szerint online tartja majd meg a WWDC-t, a Facebook F8 is streamen keresztül lesz követhető elvileg, és a Build, a Microsoft eseménye is digitális formába megy át. De nem lennénk túlzottan meglepve, ha a Google döntését látva talán az online események is sorra maradnának el a következő időszakban.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap