Shop menü

TELJESEN ÁTDOLGOZZA A STÁTUSZ SZEKCIÓT A WHATSAPP, SOK ÚJÍTÁS ÉRKEZIK

Minden bizonnyal annak reményében döntött az átalakítás mellett a vállalat, hogy így végre elkezdhetik használni a funkciót az emberek, mert eddig a státusz nem váltotta be a hozzáfűzött reményeket.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Teljesen átdolgozza a státusz szekciót a WhatsApp, sok újítás érkezik

A WhatsApp is folyamatosan fejlődik a Meta égisze alatt, ha nem is olyan lendületesen tör előre, mint a Facebook vagy az Instagram, azért időről időre jönnek új funkciók benne. Főleg azóta lehet azt látni, hogy kicsit felpörgött a fejlesztése, mióta a Telegram esetében magasabb fokozata kapcsoltak a fejlesztők.

A felhasználók igényeit szem elé helyezve jönnek újítások a WhatsApp státusz lehetőség tekintetében. A státusz funkció már hosszú ideje elérhető a platformon, de az emberek nem igazán szokták ezt használni. Ez részben talán annak köszönhető, hogy a WhatsApp azért nem a tinédzserek körében örvend kiemelt népszerűségnek, de a vállalat mégis szeretné azt elérni, hogy az emberek az állapotfrissítésekre rákapjanak. Éppen ezért most egy sor újítással teszik ezt vonzóbbá.

A Meta által kiadott közleményben kiemelték, hogy a felhasználók nagyon szeretik a reakciókat. Az üzeneteknél a válaszlehetőség után a reakciók voltak azok, amikre a legnagyobb igény mutatkozott korábban. Éppen ezért most a státuszok is megkapják a hangulatjeles reakciókat. Lehetőség lesz a barátok, ismerősök állapotmegosztásaira emojikkal reagálni.

Galéria megnyitása

A feltöltött képek alján lesz egy felfelé mutató nyíl, ezt használva lehet majd előhozni azt a felületet, ahol kiválasztható a kívánt reakció. Nyolc darab opciót kínál majd fel a WhatsApp. Persze lehet majd a státuszokra szimplán szöveges üzenettel is reagálni, vagy küldhető ezekre matrica, de még hangos választ is lehet adni.

Ha már a hangfelvételnél tartunk, ezen a ponton is lesz egy újítás, mégpedig a hangalapú státuszbejegyzések létrehozása. Ezentúl lehetősége nyílik az embereknek arra, hogy készítsenek egy hanganyagot, melyben elmondják, amit meg akarnak osztani a barátaikkal, kibeszélik a problémájukat vagy éppen az örömüket, és ezt töltik fel státusznak. Ezek a felvételek maximum 30 másodperc hosszúak lehetnek. A hangalapú állapotjelzésekkel személyesebbek lesznek, így több érzelmet közvetítve tudják az emberek megosztani másokkal, hogy mit éltek át.

Galéria megnyitása

Esetleg azért nem használja a státusz funkciót, mert nem akarja, hogy például a főnöke is lássa a bejegyzéseit? Már erre is gondolnak a fejlesztők, és a továbbiakban be lehet majd állítani, hogy kik láthassák ezeket az állapotfrissítéseket. A legutóbb beállított „közönséget” mindig elmenti majd az applikáció, és a következő alkalommal már automatikusan a legutóbbi konfiguráció lesz betöltve. Intuitív és kényelmes lesz a funkció használata.

Galéria megnyitása

Az eddigieknél feltűnőbben fogja jelölni a rendszer, ha új státuszfrissítés van egy általunk követett személynél. Egy élénkzöld kör lesz látható a profilkép körül. A Meta a Facebook és az Instagram esetében is használ már egy ideje hasonló módszert, így a legtöbb felhasználó számára ez már ismerős lesz. A beszélgetés előzményekben könnyen rá lehet majd bökni a felhasználó profilképére, és ezt követően máris a státusz fog betölteni.

Galéria megnyitása

Végül azt is megoldották mostanra a fejlesztők, hogy lehessen hivatkozást posztolni a státusz környezetben, és a bemásolt linkeknek lesz már előnézete is. Automatikusan létrehozza majd a hivatkozás előnézeteket a rendszer, így a követők már látni fogják, hogy mire számíthatnak, és nagyobb bizalommal nyitnak meg linkeket. Így ez biztonságosabb is, mint egyszerű hivatkozásokra vaktában rámenni.

A WhatsApp újításai hamarosan mindenkinél láthatóak lesznek. A cég ezeken felül egyéb fejlesztésekkel is készül.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére