Telefonálási lehetőséggel bővül Windows 10 Csatolt telefon funkciója

Windows 10 egyik előzetes kiadásában jelent meg az új lehetőséget nyújtó funkció, aminek sokan örülhetnek majd.

Telefonálási lehetőséggel bővül Windows 10 Csatolt telefon funkciója

A Microsoft hosszú ideig ellenségként kezelte a Google Androidját, de miután belátta, hogy nem feltétlenül kell egy pályán megmérkőznie a rendszerrel (illetve ezt lényegében teljesen elbukta a mobilos Windows kudarcával) inkább új lehetőségeket kezdett ebben keresni. Ma már egy sor különböző programot nyújt Androidra a vállalat, és jövőre androidos eszközt is piacra dobhat a Surface széria tagjaként.

A vállalat a Windows 10-zel idén bevezette a Csatolt telefon funkciót (Your Phone), amit néhány gyártó más néven használ, de a lényeg és a működési elv minden esetben ugyanaz. Ennek köszönhetően a felhasználók képesek szinkronba hozni az okostelefonjukat a személyi számítógépükkel. Erre már sok különböző próbálkozás volt az elmúlt években, de egy sem igazán tudott gyökeret ereszteni, most viszont a Csatolt telefon szolgáltatás esetében mindent megtesz azért a Microsoft, hogy ez megfelelően működjön.

A Csatolt telefon révén a mobilokra érkező értesítéseket a PC előtt ülve is egyszerűen lehet kezelni, így nem kell minden hangjelzésre a telefon után nyúlnia az embernek. Néhány értesítést meg lehet nyitni, és interakciókra is lehetőséget nyújt a rendszer, például üzenetekre válaszolhat a felhasználó a számítógépe billentyűzetét használva, teljes kényelemben, anélkül, hogy kizökkenne az eszközök cserélgetése nyomán. És akár a multimédiás tartalmakat, képeket is el lehet érni az okostelefonokról a Windows 10-en ennek a fejlesztésnek hála.

Galéria megnyitása

És az androidos eszközökről hamarosan már a hívásokat is lebonyolíthatják az emberek a számítógépük előtt ülve, ugyanis a Windows 10 Insider előzetesének legújabb, Build 18999 verziójában már egy ilyen újítást emelt ki a Microsoft. Korábban a Samsung Unpacked eseményen és a Surface bemutatón is szóba került már a hívási opció, mostantól pedig ki is lehet próbálnia az érintett felhasználóknak.

A szolgáltatás révén a bejövő hívások fogadhatóak, és persze el is utasíthatóak adott esetben. Az aktív hívások nagy figyelmeztetéssel fognak megjelenni, hogy ne kerüljék el a felhasznál figyelmét, így a telefon akár le is némítható. Van a Windows 10 szoftverében lehetőség a tárcsázó és a névjegyzék elérésére is, ezáltal hívások kezdeményezése is megoldható. Az elutasított hívások után küldhető azonnal előre megírt vagy egyedileg gépelt üzenet. Hozzáférhető lesz a híváslista, és van hívásátadási opció is, tehát egy PC-n indított hívást bármikor át lehet rakni minden feltűnés nélkül mobilra, és mehet az ember a dolgára.

A jövőben a Microsoft további újításokkal rukkolhat majd elő ezen a fronton, és ha ilyen tempóval halad, akkor rövidesen már az okostelefonokon tárolt szinte minden fontosabb információt és funkciót el lehet majd gyorsan és kényelmesen érni a személyi számítógépek előtt ülve. Annyi feltétele van a dolognak, hogy Bluetooth modullal kell rendelkeznie a Windows 10-es vasnak, és a mobilon pedig legalább az Android 7.0 rendszernek kell szolgálatot teljesítenie. És persze a hívások bonyolítása csak olyan gépen lesz kivitelezhető, ami rendelkezik mikrofonnal valamilyen formán.

Fontos, hogy a Windows 10 Insider előzeteseit nem ajánlott bárkinek igénybe venni, ezek ugyanis még rejtett hibákat is tartalmaznak, amik a rendszerek instabilitását eredményezhetik. (A Csatolt telefon esetében például ismert hiba, hogy néha az első társításra nem megy az új hívás funkció.) Azt nem lehet tudni, hogy mikor fog megjelenni az a kiadás, amiben már a Csatolt telefon alkalmazással kapcsolatos újítás is benne lesz.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap