Szuperlassított módot kapott a Galaxy Note8

A felhasználóknak mindenképpen érdemes telepíteni az új rendszert, mert a biztonság mellett a kamera is jobb lesz.

Szuperlassított módot kapott a Galaxy Note8

A Samsung a napokban egy OTA frissítés alakjában egy meglehetősen nagy szoftvercsomagot kezdett terjeszteni a tavalyi csúcsmodelljén, a Galaxy Note8-on. A frissítés változáslistája pedig meglehetősen érdekes dolgokra mutatott rá. A 712 MB-os méretű fájlt nemcsak azért lesz érdemes telepíteni, mert után stabilabb és biztonságosabb lesz a készülék, új funkciókkal is szolgál.

A dél-koreai vállalat által készített frissítés a megszokott dolgokon felül új funkciókkal vértezi fel a Galaxy Note8 kameráját. A Samsung aktuális felsőkategóriás okostelefonjai már mind képesek szuperlassításra a videózás közben, a mostani frissítés révén pedig a tavalyi zászlóshajó esetében is biztosított lesz ez. Arról azonban egyelőre nincsenek információink, hogy a Galaxy Note8 esetében milyen paraméterek jellemzik majd a szuperlassított mozgóképeket.

Gyárilag ez az okostelefon 720p-s minőség esetén másodpercenként 240 képkocka megörökítésére képes, míg a Galaxy S9/S9+ és a Note9 ugyanilyen felbontásban már 960 FPS-t tud produkálni. Ezen a szinten a felvétel hossza is fontos. A Galaxy S9 és a Galaxy S9+ csak 0,2 másodpercig bírja tartani 960 FPS-t, míg a Galaxy Note9 esetében már 0,4 mp-ről beszélhetünk. Egy Reddit felhasználó beszámolója szerint a Galaxy Note8 a frissítést követően hasonlónak tűnő szuperlassítást tudott produkálni, mint a Galaxy S9, de sajnos ennél több információnk nincs erről a funkcióról. Ha valóban tudja 720p-ben a másodpercenként 960 képkockás tempót a termék, még akkor sem biztos, hogy ugyanolyan szinten van, mint az SGS9, hiszen ott a harmadik változó is: az időtartam. Meglehet, hogy a Galaxy Note8 0,2 mp-nél is rövidebb jelenetet tud extrém FPS-szám mellett megörökíteni.

Galéria megnyitása

Az N950FXXU5CRHA azonosítóval illetett frissítés másik kamerás érdekessége, hogy a Galaxy Note8 számára is elhozza az AR Emojikat, amiket szintén az idei csúcsmodelleknél ismerhettünk meg először. Ez a kiterjesztett valóságot kihasználó szolgáltatás arra képes, hogy egy önarckép elkészítését követően megalkotja a felhasználó virtuális mását. Az AR Emojit az elkészítése során testre lehet szabni, szóval, ha nem tetszik az automatikusan létrehozott grafika a felhasználónak, akkor alakíthat rajta manuálisan, a lényeg, hogy a végén létrejön egy olyan grafika, amiből a rendszer alkot egy sor animált hangulatjelet.

Galéria megnyitása

Fontos még a Samsung Galaxy Note8 nagyra nőtt frissítése kapcsán azt is elmondani, hogy ennek már része az Android szeptemberi biztonsági csomagja, szóval ilyen tekintetben is kitett magáért a vállalat. A rendszeres biztonság javítások alkalmazásában a Samsung egyébként általában jól vizsgázik, szóval ebből a szempontból ez nem is meglepő. (Az pedig más kérdés, hogy ezt igazából minden gyártónak illene komolyabban vennie.)

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap