Szűkül a WhatsApp platformtámogatása

A Windows Phone, de részben az Android és az iOS is érintett.

Szűkül a WhatsApp platformtámogatása

A WhatsApp honlapján található információk szerint a vállalat az idei év végén elengedi a Windows Phone platform kezét, nem támogatja majd a továbbiakban a Windows Phone rendszerű okostelefonokat – és az iOS, valamint az Android korábbi verziói is kiesnek majd a fejlesztők látóköréből. De jöhet egy új program, aminek köszönhetően ez mégis megoldható lesz a mobilok egy részénél a WhatsApp elérése.

A WhatsApp a világ egyik legelterjedtebb üzenetküldő szolgáltatása, és részben annak köszönhetően örvend óriási népszerűségen, mert szinte minden „élő” mobilos rendszeren megtalálható. Persze ez nem jelenti azt, hogy minden platform számára örökké gondozza a vállalat a dedikált alkalmazásokat. A WhatsApp a napokban frissítette a menetrendjét a platformtámogatásra vonatkozóan, és ebből kiderült, hogy a Windows Phone-ra készített applikáció 2019. december 31-ig fog élni, azon túl nem fogják a szakemberek tovább gondozni. Ennek az ügynek a kapcsán a cég szóvivője elmondta, hogy még júniusban lehet egy utolsó nagyobb frissítésre számítani, onnantól valószínűleg már csak a felmerülő hibák lesznek javítva 2019 végéig, de a megjelölt időpontig még dolgoznak rajta a fejlesztők.

Galéria megnyitása

A Windows Phone támogatást felszámolásán felül az is előre van jelezve a WhatsApp oldalán, hogy 2020 februárjának első napján másik kettő rendszerkiadás esetén is megszűnik majd a támogatás, ezek pedig az Android 2.3.3-2.3.7 és az iOS 7. A WhatsApp olyan platformok alól nem szokta kihúzni a szőnyeget, amiknél még sok az aktív felhasználó, és ez most is látszik, hiszen az Android 2.3.3-2.3.7 például a legfrissebb adatok szerint mindössze az androidos eszközök 0,3%-án van jelen, és valószínűleg az iOS 7 is egy százaléknál kisebb táborral bír. Szóval ilyen mobilokról nagyon kevesen használhatják napjainkban a WhatsAppot.

És még a Windows Phone-hoz visszakanyarodva, elképzelhető, hogy az újabb Windows Phone kiadást futtató okostelefonoknál mégis lehet majd használni a WhatsAppot, csak más formában, mint korábban. Az a meg nem erősített hír járja, hogy a csevegő fejlesztői létrehozhatnak egy UWP (Universal Windows Platform) alkalmazást. Egy ilyen programmal a WhatsApp kényelmesebbé tehetné a szolgáltatását használatát a Windowst futtató személyi számítógépekről, és egy kalap alatt tovább tudna gondoskodni a Windows Phone részleges támogatásáról is. A pletykában arról nem esett szó, hogy mikor futhat be a WhatsApp UWP-s applikációja, de ha tényleg lesz ilyen, akkor valószínűleg még az előtt bevetésre kerül, hogy leállna a Windows Phone támogatása, szóval valamikor az idei évben lehet erre számítani.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap