Szólni fog az Instagram a tiltó/törlő intézkedésekről

A vállalat jelezni fogja a felhasználók felé, ha nem megfelelő viselkedést tanúsítanak.

Szólni fog az Instagram a tiltó/törlő intézkedésekről

Az Instagram már több kritikát is kapott azzal az indokkal, hogy mindenféle információ nélkül tiltott le felhasználói fiókokat vagy távolított el feltöltött tartalmakat. De hamarosan ezen a fronton komoly változás jön, hamarosan pontosan lehet majd látni, hogy milyen bűnöket követett el az ember, amikkel elérte, hogy megfosszák a fiókjától, vagy töröljék néhány feltöltését.

Elkötelezett az iránt az Instagram, hogy figyelmeztesse az embereket azokban az esetekben, amikor nem megfelelően viselkednek a közösségi képmegosztón. Az utóbbi időben több olyan lépést is tett az Instagram, amelyekkel próbálta elejét venni a zaklatásoknak és más kihágásoknak. És a most beharangozott újítás is ezt a célt szolgálja amellett, hogy lényegében kedvez a felhasználóknak is. Az Instagram bízik abban, hogy a szabályszegők egy-egy jegyzett vétkességet követően már megfontoltabbak lesznek. És így nem érheti olyan panasz a vállalatot, hogy figyelmeztetés nélkül intézkedett.

Az új funkciónál az Instagram tényleg mindenre ügyelni fog, itt már nemcsak a zaklatás lesz számon tartva. A vállalat hivatalos közleménye kiemelten említi, hogy a szankciók a zaklatáson felül érkezhetnek meztelenséggel, terrorizmussal, pornográfiával, drogkereskedelemmel, megfélemlítéssel és szidalmazással kapcsolatos megnyilvánulások miatt. Az Instagram egyetlen okból kifolyólag nagyon ritkán szokott nagyobb erénnyel fellépni, rögtön tiltást eszközölni. Ehhez általában hosszabb út vezet kisebb vétségekkel kikövezve, és a jövőben a vállalat meg fogja mutatni az érintetteknek a bűnlajstromát, mielőtt a letiltás fegyveréhez nyúlna. A kisebb kihágásoknál pedig pontosan meg fogja indokolni egyenként, hogy miért döntött úgy, ahogy.

Galéria megnyitása

A rendszer lehetőséget nyújt majd a felhasználóknak arra, hogy fellebbezést kérjenek egy-egy esetben, és ilyenkor megvan arra is az esély, hogy a felhasználó visszanyerje a fiókját. Amennyiben a felülvizsgálat során kiderül, hogy az Instagram rendszere hibázott valamilyen szabályszegés elbírálása esetén, és nem is történt semmi, ami a szabályzatba ütközött volna, abban az esetben a bejegyzés törlésre kerül, a fiók pedig a korábbi állapotának megfelelően vissza lesz állítva. Persze ha már több dolog is volt a felhasználó rovásán, akkor értelemszerűen csak azt az egy ügyet fogja az Instagram visszavonni, aminél rossz ítéletet hozott meg.

Az Instagram valószínűleg a továbbiakban újabb eljárásokat is be fog majd vezetni azért, hogy tisztább és biztonságosabb hellyé tegye a felületét, de azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a következő körben milyen lépésre szánhatja el magát. Azt tisztán lehet látni, hogy változatos eszközökből igyekszik kialakítani a repertoárját.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap