Szintet lép a Petal Kereső, a Google babérjaira törhet

A Huawei alkalmazások keresésére indította el a programot, de ennél már sokkal komolyabb feladattal bír.

Szintet lép a Petal Kereső, a Google babérjaira törhet

Amióta a Huawei a Huawei nem férhet hozzá a Google Play Áruházhoz, azóta a vállalat azon dolgozik, hogy a programok beszerzését leegyszerűsítse. Az első lépés az AppGallery felfuttatása volt, mde az hamar nyilvánvaló lett, hogy ez nem fog olyan hamar feltöltődni mindenféle programmal, ezért a Huawei egy újabb megoldást dolgozott ki. Ez lett a Petal Kereső, ami a napokban a fejlettsége újabb fokára lépett.

Most már nemcsak arra szolgál a Petal Kereső, amire kezdetben, hogy alkalmazásokat keressenek és telepítsenek vele az emberek független piacterekről. Ettől kezdve igazából már bármit lehet ezzel keresni a megfelelő fülén a programnak.

A keresés indítása értelemszerűen a Keresés fülön történhet. Itt megnyitást követően azonnal a legnépszerűbb keresések lesznek elől kiemelve, majd ezt követik az előzmények, és lentebb pedig már minden az alkalmazásokról lesz jelenleg. A legnépszerűbb applikációk, az alapvető programok és a divatos szoftverek egyaránt külön ki vannak emelve, és az első nyolc appot lényegében egyetlen érintéssel lehet telepíteni is.

Galéria megnyitása

Jelenleg a felhasználói visszajelzések szerint sokfelé a Microsoft által létrehozott Bing adja a szolgáltatás alapját, ennek a keresési találatait hozza ki az applikáció, de ez nem mindenhol van így. Például spanyolországi és török beszámolók alapján valóban a Huawei által indexelt kereséseket hoz ki a Petal Kereső.

A folyamat során a komplett webes találatok jelennek meg első helyen, de itt azonnal át lehet váltani a felső sorban az alkalmazásokra, hírekre, képekre és videókra is. És a hírek, képek, videók már nem a Bingből származnak Magyarországon sem. A képek és a videók helyben lejátszhatóak, nem kell ehhez átlépni másik alkalmazásba.

A keresési előzményeket a Kereső fülön eleve karban lehet tartani, de amennyiben valaki annál részletesebb előzményekre, például a megnyitott találatokra is kíváncsi, akkor ezt is elő tudja varázsolni. Alul a harmadik kiemelt lapot, a Saját szekciót kell megnyitni, és itt egyből az első helyen található a Keresési előzmények menüpont, ami igazából sokkal inkább böngészési előzményeknek felel meg.

Galéria megnyitása

Fontos lehet egyesek számára, hogy a Petal Keresőbe került inkognitó mód is, ami igazából szinte minden böngészőnek a része már napjainkban. Ha ezt az ember bekapcsolja, akkor onnantól nem lesznek jegyezve az előzmények, így ennek a takarításával sem kell foglalkozni adott esetben.

A Huawei legfrissebb fejlesztései alapján nagyon úgy fest, hogy a vállalat célja, hogy még keresőt is saját magának tudjon biztosítani a jövőben. Ami persze el is kél egy olyan környezetben, ahol a Google-t nem lehet elérni a különböző tiltások miatt.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap