Szinte minden API-t és OS-t támogat az új GPU benchmark

A Basemark GPU már fut Windows, Linux és Android alatt, de később macOS-re és iOS-re is megérkezik, sőt, okostévéken és autós infotainment rendszereken is használható lesz.

Szinte minden API-t és OS-t támogat az új GPU benchmark

A finn Basemark egy új tesztprogrammal rukkolt elő, ami két és fél évnyi szorgalmas munka eredményeként készülhetett el. A Basemark GPU névre keresztelt alkalmazás többféle operációs rendszert és többféle API-t támogat, így a legkülönfélébb konfigurációkon is gond nélkül futtatható.

Galéria megnyitása

A teljes egészében C++ nyelven írt szoftver jelenleg az OpenGL 4.5-ös, az OpenGL ES 3.1-es és a Vulkan 1.0-s kiadását támogatja, de a későbbiekben az Apple Metal és a Microsoft DirectX is bekerül a repertoárba. A széles API támogatás biztosításához egyébként széles iparági együttműködésre is szükség volt, azaz a fejlesztésben több nagy és neves gyártó segített, mint például az Intel, az Nvidia, a Qualcomm, a Renesas és az Imagination Technologies. Operációs rendszerek terén jelenleg az Android, a Windows (7, 8.1, 10), illetve a Debian és az Ubuntu Linux szerepel a támogatásban, de később az iOS és a macOS alatt is futhat a szoftver, ha elkészül a Metal API támogatás.

Galéria megnyitása

A Basemark GPU kétféle tesztet tartalmaz: az egyik 3840 x 2160 pixeles felbontásban fut és 4 GB-nyi VRAM-ot igényel, míg a másik már csak 1920 x 1080 pixeles felbontást használ és ehhez 1 GB-nyi VRAM is elegendő neki. Előbbi elsősorban az asztali konfigurációkat veszi célba, míg utóbbi a mobileszközök számára lehet hasznos.A Rocksolid Engine alapú tesztprogram képes kijelzőn (onscreen) és kijelzőn kívüli (offscreen) módban futni, ami egyszerűbbé teheti az asztali és a mobil platformok direkt összehasonlítását, hiszen az eltérő kijelző-felbontások offscreen módban nem számítanak, mert nem a natív értéket használja a tesztprogram.

Galéria megnyitása

Ahogy azt megszokhattuk, az új tesztprogram ingyenes és fizetős változatban egyaránt elérhető lesz. Az ingyenes változat természetesen limitált funkcionalitású lesz, vagyis mindig internetkapcsolatot igényel, minden teszt eredményét automatikusan feltölti a Basemark Power Board-ra, és nem ad lehetőséget sem a tesztpontszám részletes eredményeinek elemzésére, sem adat-exportálásra, sem pedig automatizációra. Egyedi teszteket azonban futtathatunk, valamint az onscreen és az offscreen mód között is lehet választani. A Corporate változat már nem tartalmaz megszorításokat és az eredményeket sem tölti fel automatikusan az adatbázisba, ami a gyártók és a driver készítők számára nélkülözhetetlen előny.

Galéria megnyitása

A Basemark GPU az autóipari beágyazott rendszereket és az okostévé platformokat is célba veszi, így az autós infotainment rendszerek és a televíziók GPU teljesítményét is lehet majd tesztelni vele. Az aktuális állapot alapján QNX és Integrity támogatás már rendelkezésre is áll, így az autós rendszereket tesztelhetik a partnerek.

Az új tesztprogramot innen tölthetik le az érdeklődők.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward