Szépen növekszik a Chrome piaci részesedése

A Google hároméves webböngészője továbbra is rendületlenül növeli részesedését a webböngészők globális piacán. A Chrome a Net Applications elemzői által készített legfrissebb statisztikák szerint augusztus folyamán már 15,51%-os részesedést könyvelhetett el, ami a júliusi 14,33%-os eredményhez képest ugyan nem tűnik jelentős előrelépésnek, de a szoftver a korábbi trendeknek megfelelően minden kétséget kizáróan magabiztosan növeli piaci részesedését.

Szépen növekszik a Chrome piaci részesedése

A Google hároméves webböngészője továbbra is rendületlenül növeli részesedését a webböngészők globális piacán. A Chrome a Net Applications elemzői által készített legfrissebb statisztikák szerint augusztus folyamán már 15,51%-os részesedést könyvelhetett el, ami a júliusi 14,33%-os eredményhez képest megint szép előrelépés.

A Chrome ezzel még mindig a dobogó harmadik fokán áll a webböngészők szegmensében, legalábbis egyelőre. A második helyen álló Firefox és az első helyen tanyázó Internet Explorer piaci részesedése ezzel egy időben – ha csak kis mértékben is, de – csökkent. Az Internet Explorer augusztus folyamán a webbögészők piacának 55,31%-át tudhatta magáénak, ami a júliusi 55,97%-hoz képest pici visszaesést jelent.  A Firefox esetében 22,57%-os piaci részesedéssel zárult az augusztus, ez pedig a júliusi 22,81%-hoz képest szintén kisebb mértékű csökkenés.

Globálisan az Apple Safarija szerezte meg a negyedik helyet a maga 4,64%-os piaci részesedésével, ami a júliusi eredményhez képest 0,1%-os növekedést mutat. Az ötödik ezúttal is az Opera lett, amely a júliusi 1,7%-os részesedéssel ellentétben augusztusban csak 1,68%-ot ért el.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward