Szállingóznak a renderképek az iPhone 13 szériáról

A tavaly bevezetett formavilág marad majd, de ettől függetlenül lesz változás a külső jegyekben.

Szállingóznak a renderképek az iPhone 13 szériáról

Az Apple tavaly az iPhone 12 bevezetésével jelentős dizájnváltozást hozott. És mivel a cupertinóiak nem szokták évente cserélni a külsőt, így nem meglepő, hogy az iPhone 13 is maradhat azon a nyomvonalon, mint az aktuális generáció. A kameramodul viszont biztosan változik majd jelen állás szerint.

Az elmúlt napokban több forrásból is felbukkantak az első iPhone 13 renderek, amik elvileg megbízható forrásból származó CAD információk alapján születtek meg. Az Apple minden évben próbálja titokban tartani az iPhone-okkal kapcsolatos adatokat, de ez általáben nem sikerül neki. Már tavaly is egészen hamar lehetett tudni, hogy milyen lesz az iPhone 12 új dizájnja nagy vonalakban, most pedig az iPhone 13 esetében is hasonló lehet majd a helyzet.

Galéria megnyitása

Amennyiben helytállóak a megjelent képek, az Apple tovább fogja vinni a szögletes keretet, és csak az okostelefonok sarkai lesznek lekerekítve, valamint az élek egy minimálisan letörve. Egy az iPhone 13 minit ábrázoló kép azt mutatja, hogy a különböző sík felületeknél nagyobb lesz egy árnyalatnyival a lekerekítést. Ez minden bizonnyal a kényelmesebb fogást szolgálja majd. Noha a legtöbb tulajdonos egyébként ilyen szempontból nem panaszkodik az iPhone 12 formájára.

Galéria megnyitása

Az előlapon valamivel kisebb helyet foglalhat majd el az a bemetszés, ami a Face ID miatt az iPhone X óta tarkítja az okostelefonok kijelzőjét. De ennél sokkal érdekesebb, hogy a kamerarendszer a hátlapon növekedhet. Eleve az egész modul nagyobb felületű lehet majd, és nem véletlenül, ugyanis az optikák is növekedhetnek. Erre pedig talán azért lesz szükség, mert a szenzorok mérete is növekedésnek indul.

Galéria megnyitása

Az iPhone 13 mini a renderek alapján továbbra is kettő kamerával kerülhet majd bevetésre. Ezek viszont eléggé furcsán, átlósan helyezkedhetnek majd el, nem pedig egymás alatt. Az iPhone 13 esetében is ugyanez lehet majd a helyet, az iPhone 13 Pro pedig már a megszokott formát hozhatja, csak értelemszerűen ott is nagyobb lesz majd a hátlap síkjából kiemelkedő kamerasziget.

Az optikák az idei évben még jobban kiemelkedhetnek majd egyébként, mint eddig, ami azért mindenképpen szomorú, de sajnos a fejlettebb kamerák beépítésének velejárója. Az iPhone 13 Pro 146,7 x 71,5 x 7,6 milliméteres vonalakkal lehet majd határolt. Alul maradhat az aszimmetrikus kialakítás a hangszórórács szempontjából, és a Lightning csatlakozót is tovább viheti az Apple, nem érdemes sok reményt fűzni ahhoz, hogy vált a C-típusú USB-re.

Galéria megnyitása

Korábbi pletykák szerint az Apple az idei évben már olyan OLED technológiás kijelzőt használ majd az iPhone 13 szériánál, ami LTPS technológiával fog készülni. Ennek elsődlegesen az az előnye, hogy alacsonyabb fogyasztás mellett tud üzemelni. És ezt az Apple kihasználhatja majd arra, hogy megnöveli a képfrissítési rátát. Végre az iPhone-ok is szabadulhatnak majd a megszokott 60 Hz-től és 120 Hz-re állhatnak majd át.

A következő hónapokban valószínűleg egyre több pletyka lesz az iPhone 13 kapcsán, hivatalos információt viszont ezekkel a készülékekkel kapcsolatosan az őszre várható bejelentésig aligha kapunk.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap