Szájkosarat tesz a Twitter Donald Trumpra

Olyan intézkedéseket vezet be a mikroblog, ami korlátozza a politikusok agresszív megnyilvánulásainak a terjedését.

Szájkosarat tesz a Twitter Donald Trumpra

A Twittert az elmúlt években számtalan kritika érte azért, mert nem egyenlő feltételekkel kezeli a magas rangú politikusokat, tisztviselőket, és a teljesen hétköznapi felhasználókat. A vállalat továbbra is kitart amellett, hogy a politikusok üzenetei közérdekűek, és ezeket nem teheti elérhetetlenné, ugyanakkor most végre tesz néhány olyan lépést, amivel megpróbálja megrendszabályozni azokat, akik rendszeresen vétenek a felhasználási feltételekkel szemben, például gyűlölködnek.

Mivel ez egy nagyon érzékeny terület a Twitter számára, ezért a vállalat eddig nem igazán próbált beavatkozni, és most is csak módjával teszi ezt. Például egyetlen egyszer sem említi a bejelentésében Donald Trump nevét, de igazából mindenki tisztában van azzal, hogy az amerikai elnök viselkedése sarkalhatta lépésre a mikroblogot. A Twitter úgy vezette be a korlátozásra szolgáló módosításokat, hogy ez azokra a hitelesített személyekre vonatkozik, akik több mint 100 ezer követővel rendelkeznek, és valamilyen kormányzati tisztviselőként szolgálnak. Ez több amerikai politikusra is passzol, de szinte mindig Trump neve mellett szoktak megjelenni olyan emelt hangú bejegyzések, amik nem igazán passzolnak a Twitter szabályai közé.

Galéria megnyitása

A mikroblog mostani intézkedése alapján azok a bejegyzések, amelyek politikusok tollából származnak, de vétenek a szabályok ellen valamilyen formán, el lesznek rejtve egy figyelmeztetés mögé, nagyjából úgy, mint a felnőtteknek szóló tartalmak. „A Twitter visszaélésekre vonatkozó szabályai alkalmazva lettek erre a Tweetre. A Twitter azonban megállapította, hogy talán a nyilvánosság érdeke, hogy a Tweet elérhető maradjon.” – olvasható majd minden problémás poszt előtt szürke alapon. Ha valaki a figyelmeztetés ellenére is szeretné megnézni a tartalmakat, akkor csak meg kell majd nyomni a „Megtekintés” gombot.

Galéria megnyitása

Fontos, hogy azok a bejegyzések, amiket a rendszer elrejt a tartalmuk okán, nem lehetnek majd kiemeltek, alacsonyabb prioritási besorolást fognak kapni, sőt mi több, a biztonságos keresés esetén nem jelenhetnek meg, nem válhatnak Top Tweetté, és az élő eseményekben sem szerepelhetnek, valamint az ajánlott bejegyzések közé sem kerülhetnek be. És még csak értesítést sem fognak ezekről kapni a közvetlen követők, az pedig már csak hab a tortán, hogy a Felfedező fülön sem bukkanhatnak fel. Hogy mindez mennyire jelent valós megoldást a problémára, az erősen vitatható. Viszont az tagadhatatlan, hogy Donald Trump és más politikusok agresszív üzenetei így kevesebb emberhez juthatnak majd el, és kevésbé fogják „szennyezni” a Twitter a szabályszegések révén. És kitudja, talán finomodik majd az elnök stílusa, ha azt szeretné, hogy továbbra is mindenkihez elérhessen korlátozások nélkül az üzenete.

A Twitternek egyébként üzleti érdeke is fűződik ahhoz, hogy Donald Trump kíméletlen megnyilvánulásai általában itt jelennek meg, hiszen ez sok olvasót vonzanak. Világszerte, de főleg az Egyesült Államokban több millióan követik az amerikai elnököt, és ha már ott vannak a Twitteren, akkor nyilván egyéb dolgokra is rákattantanak, ez pedig jól jön a vállalatnak, ami egészen nehéz helyzetben van már meglehetősen hosszú ideje. Rég nem képes növelni az aktív felhasználói bázisát, és ha Trump ellen erősebben lépne fel, akkor valószínűleg csak még nehezebb helyzetben találná magát.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap