Stratégiai együttműködés az Apple és a Cisco között

A felek meglehetősen bizakodóak, de ez nem is csoda, hisz a jelek szerint bizonyos területeken hatalmas átfedés mutatkozik termékeik között.

Stratégiai együttműködés az Apple és a Cisco között

Az Apple és a Cisco vezetői meglepő bejelentést tettek a napokban: szándékaik szerint a két cég stratégiai együttműködésbe lép. Ennek legfőbb célja, hogy a Cisco hálózatot alkalmazó üzleti környezetben optimálisabban működhessenek az iOS alapú eszközök, valamint hatékonyabb legyen az együttműködés a két vállalat eszközei és szoftverei között.

Tim Cook, az Apple első embere nagyon bizakodó az együttműködés nyújtotta lehetőségekkel kapcsolatban, méghozzá olyannyira, hogy a Ciscóval való együttműködést a partnerkapcsolatok "Szent Gráljának" nevezte.

Cook szerint a Fortune és Global 500-as listán található vállalatok közül a túlnyomó többség már a mobilstratégiájának központjába emelte az iOS-t, illetve az iOS alapú eszközöket, a Cisco kötelékében tevékenykedő John Chambers pedig rávilágított: a Fortune 500-as listán szereplő cégek 95%-a használ Cisco hálózati rendszereket és együttműködésre való eszközöket a kommunikációhoz.

Első körben azon dolgoznak majd a szakemberek, hogy az iPhone-ok hatékonyabban együttműködhessenek a Cisco technológiáit használó videó- és hang alapú környezetekkel, de a Cisco ezzel együtt kibővített funkcionalitást is szeretne kínálni az iOS alapú eszközöknek Spark, Telepresence és WebEx alatt. Mindezt persze úgy képzelik el a szakemberek, hogy ezzel egy időben nem sérül a meglévő vállalati menedzsment-rendszerekkel és biztonsági házirendekkel való koherencia sem.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward