Spotify támogatást kapott a Google ébresztője

A Clock lehetőséget biztosít a felhasználóknak arra, hogy reggeli listákra vagy a kedvenc zenéikre keljenek.

Spotify támogatást kapott a Google ébresztője

Réges az emberek az ébresztőórák mechanikus zajára keltek – ha nem a kakasok kukorékolására –, napjainkban viszont már a legtöbben az okostelefonjukat használják ébresztésre. A mobilokon sokféle dallamot tudnak beállítani a felhasználók, jó esetben pedig a készüléken tárolt zenék is választhatók. A Google Clock app pedig most még tovább megy, és ennél is jobb lehetőséget biztosít az eszköztulajdonosoknak.

A keresőóriás által létrehozott óra, ami magában foglalja az ébresztő funkciót is egyebek mellett, már támogatja a Spotify munkára fogását. Tehát ki lehet választani gyakorlatilag bármilyen zenét az ébresztéshez, ami benne van a Spotify kínálatában. A funkció használata nagyon egyszerű: a beállításokban arra a lapra kell ugrani, ahol az ébresztő hangját lehet cserélni, és itt meg kell érinteni a Spotify fület, majd a felhasználó elé táruló listában ki kell választani az ideális zenét. A program előre veszi a korábban játszott számokat, hátha esetleg abból akar szemezgetni az ember, de egyébként bármit lehet keresni, albumok és listák is beállíthatóak. A Spotify egyebek mellett direkt reggeli lejátszási listákat is biztosít, ezek ideálisak lehetnek az ébresztőhöz.

Galéria megnyitása

Nem mindegy viszont, hogy valaki előfizetéses vagy csak ingyen használja a Spotify-t. Azok, akik térítésmentesen hallgatják a Spotify-t, az ébresztőnél is kevert lejátszásra kelhetnek, nem dönthetnek egy konkrét zene mellett, hanem a szolgáltatás egy adott listából véletlenszerűen fog választani. Miután felkelt a felhasználó, nem kell feltétlenül abbahagyni a zenehallgatást, egy opcióval folytatni is lehet ezt. Az érintettek magukkal vihetik a mobiljukat a fürdőszobába a zuhanyzás és a fogmosás mellé, valamint a reggelihez is, és végig a kedvenc zenéikkel kísérhetik a tevékenységüket.

Érdekes egyébként, hogy a Google miért éppen a konkurenciával valósította meg ezt a lehetőséget, hiszen a vállalatnak van saját zenestreaming szolgáltatása, nem is egy. A Google Clock támogathatta volna akár a Play Zenét vagy az aktuálisabb YouTube Music-ot is, de ezek helyett a cég a Spotify-nak szavazott bizalmat. Ezzel a lépéssel abszolút a felhasználóknak kedvez a vállalat, hiszen a legtöbben a Spotify-t hallgatják világszerte. Talán a későbbiekben a keresőóriás beemeli majd a YouTube Music szolgáltatást is a Spotify mellé – a Play Zenével ilyen téren valószínűleg már nem érdemes számolni.

A Google Clock új lehetősége a napokban minden felhasználóhoz el fog jutni, aki frissíti az applikációt a Play Áruházon keresztül. Egyetlen feltétele a funkció használatának, hogy az adott készüléknek legalább az Android 5.0 (Lollipop) operációs rendszernek kell futtatnia.

Google Clock: Android

Spotify Music: Android

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap