Speciális Windows 8 licenc PC építő felhasználóknak

A jelek szerint a Microsoft végre gondol majd a PC-jüket saját kezűleg építő felhasználókra is.

Speciális Windows 8 licenc PC építő felhasználóknak

A legfrissebb információk szerint a Windows 8 esetében egy újfajta licenc is elérhetővé válik majd, amely kifejezetten azon felhasználók számára készül, akik saját maguk, saját kezűleg, egyedileg összeválogatott alkatrészekből építik meg számítógépüket. Az újfajta licenc azoknak is jól jön, akik virtuális környezetben szeretnék futtatni a Windows 8-at (VMWare). Az említett két felhasználói csoport számára a Microsoft a Personal License for System Builders névre keresztelt kiadást kínálja.

Korábban a fentebb említett csoportok tagjainak két választásuk volt: vagy megvették a drága, de dobozban érkező Windows kiadások valamelyikét, vagy pedig OEM típusú Windows-t vásároltak, amely eredetileg nem a számítógépüket saját kezűleg összerakó átlagfelhasználóknak, hanem kifejezetten azoknak a gyártóknak készült, akik komplett számítógépeket építenek és árulnak.

A ZDnet információi szerint a Windows 8 esetében egyszerűsödött a végfelhasználói licencszerződés felépítése és annak megfogalmazása is felhasználóbarát lett, ugyanis írói végre egyszerű, átlagfelhazsnálók számára is könnyen megérthető megfogalmazást használtak. Az új végfelhasználói szerződési feltételek értelmében a szóban forgó Personal License for System Builders változat egyetlen általunk összerakott számítógépre telepíthető fel, de virtuális gépen is futtatható. Ez a licencváltozat csak a Windows 8 hivatalos megjelenését követően, azaz október 26-a után lesz elérhető. Az sajnos nem tudható, hogy pontosan mennyibe kerül majd a várhatóan nagy népszerűségnek örvendő licenc, de abból kiindulva, hogy nem dobozos változatról van szó, remélhetőleg az OEM kiadásokhoz hasonló árcédula társul majd hozzá. Erre igen jó esély van, hiszen a Microsoft ezt a licencet közvetlenül a végfelhasználóknak értékesíti.

A korábbi hírek alapján már tudható, hogy a Microsoft limitált ideig 40 dollárért cserébe lehetőséget biztosít majd a Windows 8 Pro kiadására történő frissítésre. A The Verge informátorai szerint a Windows 8 hivatalos megjelenése után január 31-ig bezárólag 70 dollárba kerül majd egy teljes verziós Windows 8 Pro kiadás, január 31-e után pedig ugyanezért a csomagért már 200 dollárt kell letenni az asztalra. Összehasonlításképpen egy dobozos Windows 7 Pro napjainkban 300 dolláros listaáron kapható, de már 265 dollárért is hozzá lehet jutni. Ezzel szemben az OEM kiadás nagyjából feleennyibe kerül.

A friss, rendszerépítő felhasználóknak szánt licenc mellett upgrade licenc, teljes verziós kiadás és OEM rendszerépítő licenc formájában is hozzá lehet majd jutni a Windows 8-hoz – utóbbi persze csak PC építő vállalatok számára lesz elérhető.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward