Sony közlemény jött Android Pie frissítés fronton

Sony közlemény jött Android Pie frissítés fronton

A Sony felől már néhány napja hallani lehetett az Android 9.0 frissítésekkel kapcsolatos információkat, most pedig a cég kiadott egy hivatalos közleményt is, amiben beszámol a dolgok jelenlegi állásáról. Jó hír, hogy az alábbiakban már újabb frissítésre váró okostelefonokról is szó esik, és egy kis érdekességgel is szolgált a cég.

Eddig azt lehetett tudni, hogy a Sony a felsőkategóriás mobiltelefonjait részesíti előnyben a frissítések megkezdésekor, és ez továbbra is fennáll. Az Xperia XZ2, az Xperia XZ2 Premium, az Xperia XZ2 Compact, az Xperia XZ Premium, az Xperia XZ1 és az Xperia XZ1 Compact is még idén megkapja majd az Android Pie-t. Jelen állás szerint úgy számol a Sony Mobile, hogy novemberig az összes felsorolt mobilra elindíthatja a főverziós frissítést, de ez sem új információ még.

Az viszont most derült ki a Sony közleményének köszönhetően, hogy néhány középkategóriás okostelefon esetében is biztosra lehet venni a frissítést. A vállalat az Xperia XA2 modellt, valamint annak két társát, az Xperia XA2 Ultrát és az Xperia XA2 Plust nevezte meg. Ezeknél a készülékeknél sajnos már a következő évre csúszik az Android Pie operációs rendszer érkezése, a gyártó előrejelzése alapján 2019 elején futhat be a trió tagjaira a frissítés.

Galéria megnyitása
Sony Xperia XA2 Ultra

A japánok elmondták, hogy mindent megtesznek azért, hogy a felhasználók a lehető leghamarabb részesülhessenek a friss androidos élményben, de hosszadalmas, mire minden folyamaton átesik a rendszer a terjesztés megkezdése előtt. A Sony szakembereinek időbe telik, hogy minden funkciót megfelelően teszteljenek, illetve hozzáadják a saját fejlesztéseiket az Android Pie-hoz. A szoftvernek nagyon szigorú ellenőrzéseknek kell megfelelnie, mielőtt a felhasználók hozzáférhetnek, így tudja biztosítani a vállalat a magas minőséget.

Végül egy érdekességgel is készült a Sony. Nem volt rest a vállalat létrehozni egy olyan infógrafikát, ami végigzongorázza, hogy milyen folyamatokon kell átesnie az új operációs rendszernek, mire a Google-től eljut a Sony Mobile-hoz, majd a gyártótól a felhasználókhoz.

Galéria megnyitása

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap