Shop menü

SOKKAL KÖNNYEBB LESZ MOBILON SHORTS VIDEÓKAT MEGOSZTANI

Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Sokkal könnyebb lesz mobilon Shorts videókat megosztani

A YouTube lényegében a videók kimeríthetetlen tárháza lett mostanra, csak olyan felvételek nincsenek a platformon, amik a szabályzatba ütköznek. A vállalat az utóbbi időben viszont nem a normál videókra, hanem a rövid, pörgős tartalmakra helyezte át a hangsúlyt a trendekhez igazodva, és most is egy olyan változás jön, ami ezeket segíti.

Átalakítja a vállalat a YouTube Shorts videó megosztási lehetőséget a mobilos alkalmazásban. Ennek köszönhetően a jövőben ugrásszerű növekedés lehet a megosztott felvételek mennyiségében. A mennyiség mellett pedig a minőség is javulhat, annak köszönhetően, hogy egyszerűbben lehet majd többet kihozni a felvételekből.  

A Shorts videók elsősorban az okostelefonokat célozzák meg, a legtöbb tartalomfogyasztó ebben az esetben egyértelműen mobilon érhető el. Ennek ellenére a Shorts videók készítése meglévő felvételekből eddig körülményes volt. Most azonban pozitív változás jön ezen a téren. Már szabadon lehet zoomolni a videókba a megfelelő képarány elérés érdekében, valamint a kijelző felosztása is egy gombnyomással megoldható lesz többféle módon.

Nem beszélt túl sokat az újításról a YouTube, inkább stílusosan egy Shorts videóban mutatta meg, hogy milyen változásokra lehet számítani. Ha a felhasználó néz egy normál videót, és olyan jelenetet talál, amit szeretne megosztani a követőivel egy Shorts felvételben, akkor ezt már néhány gombnyomással, gyors formázással teheti meg az okostelefonja képernyőjén. A kívánt videó alatti menüben az azonnal elérhető Remix gombot kell ehhez használni.

Galéria megnyitása

A Remix keretében több szerkesztési lehetőség is van, esetünkben a felhasználóknak az új „Edit into a Short” lehetőséget kell keresni, ami a felugró menü tetején helyezkedik majd el. Ezt követően azonnal lehet a vágást intézni, hiszen a Shorts esetében az a lényeg, hogy az eredmény rövid és tömör legyen. Ha megvan a megfelelő jelenet, rá kell bökni a „Layout” opcióra, ahol a videó beigazítását lehet megoldani.

A Shorts álló mobilos képernyőhöz passzol általában, míg a hagyományos videók nem, és emiatt a YouTube bevezeti mobilon a „csípéses” zoom gesztus támogatását. Két ujjal pontosan úgy tudja majd a zoom mértékét beállítani a készítő, hogy minden lényeges rész megmaradjon a képen. Háromféle osztott képernyős formáció is elérhetővé válik a Remixen belül. Az osztott képnél ugyanannak a jelenetnek különböző részeit lehet kiemelni ugyancsak kétujjas zoomolással.

Az új megosztási lehetőség intuitív lett, direkt erre feküdt rá a YouTube csapata, hogy a lehetőséggel minél több felhasználó éljen, és élmény legyen a használata. Ennek köszönhetően érdekesebb és jobban összevágott Shorts videók kerülhetnek a tartalomfogyasztók elé. Az új „Layout” opciókat, szóval az osztott képet és a kétujjas gesztussal történő zoomolást egyébként a többi Remix funkciónál is el lehet majd érni a cég beszámolója szerint.

A friss lehetőség fokozatosan kerül bevezetésre a felhasználóknál, és érdemes az alkalmazást frissen tartani.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére