Shop menü

SOKAK SZÁMÁRA ELÉRHETŐ TÁBLAGÉPPEL ÁLLT ELŐ A HONOR

A Honor Pad X9 nem egy túlgondolt eszköz, de általános tartalomfogyasztásra alkalmas, gyerekeknek is jó szórakozást nyújthat, és tényleg nem kell érte százezreket fizetni.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Sokak számára elérhető táblagéppel állt elő a Honor

Nemcsak a mobilos, hanem a táblagépes kínálatát is igyekszik globálisan bővíteni a Honor. A 90 szériás mobilokkal szinte egyszerre kerül bevetésre Európában az új Pad X9 táblagép. Erre ráadásul még nagyobb közönség lehet vevő. A tabletekből alapvetően nem fogy olyan sok, de ez az újdonság különösen jól pozícionált helyen lesz a palettán.

Az újdonság egy 11,5 hüvelykes megjelenítőt használ, ami 2000 x 1200 képpontos felbontású. IPS technológiás panelről beszélhetünk, ami átlagos fényerőt fog nyújtani, de elvileg támogatja a DCI-P3 szítér 100%-os lefedését. Fontos, hogy 120 Hz-es működésre is képes, ennek köszönhetően egészen jó lesz a sebességérzet is az általános igénybevétel esetén.

Galéria megnyitása

Kiemelte a Honor, hogy az Android 13 operációs rendszerrel kerül bevetésre a szerkezet. A MagicOS 7.1 grafikus felület itt főleg olyan extrákat tol előtérbe, amik a tartalomfogyasztással kapcsolatosak, filmezni nagyon jó lesz az eszköz a cég szerint. De adott itt a Family Link támogatás, és a Google Kids Space is, így a gyerekeknek is bátran a kezébe lehet majd adni. Adott a Honor Connect is a mobilokkal történő összehangoláshoz.

Galéria megnyitása

A tableteknél a kamerák nem olyan érdekesek, a Honor csak letudta a dolgot annyival, hogy előre és hátra is tett egy-egy 5 megapixeles kamerát. A táblagép frontjára kerülő képalkotó fix fókuszos lesz, a társa azonban már legalább az automatikus fokuszálást tudja. Videózni mindkét egységgel Full HD minőségben lehet, és többet itt nem is kell várni.

Galéria megnyitása

A Snapdragon 685 rendszerchipet használja a Honor Pad X9, ezáltal középszerű lesz a tempója, de a videós, olvasásra szolgáló appokat, böngészőt korrekt módon tudja majd mozgatni, és néhány játék is elmehet majd rajta, de nem erre fog szolgálni. Egyelőre csak egyetlen kivitelben bukkant fel a szerkezet, ez a konfiguráció 4 GB rendszermemóriát és 128 GB tárhelyet vonultat fel. Sajnos mobil hálózati modem nincs, opcionálisan sem, ami mindenképpen szomorú. Csak Bluetooth 5.1 modul lesz a készülékben és 802.11 a/b/g/n/ac szabványoknak megfelelő Wi-Fi.

Galéria megnyitása

Szürke színben lesz megvásárolható hírünk főszereplője, és jó hír, hogy az egész ház alumíniumötvözetből készül. Fontos még azt elmondani, hogy összesen 6 hangszóró került a gépbe, és ez nem elírás. Nem nagyon láttunk még ilyenre példát, itt nemcsak oldalt van kétszer kettő hangszóró, hanem még alul is elhelyezkedik egy páros.

Galéria megnyitása

6,9 milliméter vastag a Pad X9, és 495 grammot nyom. szűk helyre be lehet majd csúsztatni egy táskában, de mégsem lesz túl sérülékeny. 7250 mAh-s kapacitású akkumulátorral lett felszerelve a termék, és egy töltéssel több mint 10 órán keresztül lehet majd folyamatosan használni. Tölteni 22,5 W-tal tudják majd a felhasználók a gépet, így ez is sokáig fog tartani.

Galéria megnyitása

A Honor Pad X9 ajánlott fogyasztói ára 180 font az Egyesült Királyságban, ahol egyébként az átlagosnál általában kicsit drágábbak az ilyen eszközök, így bízunk abban, hogy itthon sem lesz ennél a 80 ezer forint körüli összegnél még drágább a szerkezet. A briteknél az előrendelők még fülest is kapnak a készülék mellé ajándékba (Earbuds X5).

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére