Sokáig akadozott a Facebook, és annak minden érdekeltsége

A hibával végig tisztában volt a cég, de meglehetősen lassan tudta elhárítani.

Sokáig akadozott a Facebook, és annak minden érdekeltsége

A tegnapi napon a Facebook részben felmondta a szolgálatot, a képek és a videók küldése több esetben is problémát okozott a közösségi oldalon, a jelentések szerint volt, akinél több mint fél napon keresztül nem üzemeltek ezek a lehetőségek. És nemcsak a Facebook volt érintett az ügyben, hanem az Instagram és a WhatsApp is, ami még súlyosabbá tette az esetet.

A Facebook ezúttal globálisan küzdött problémával, a beszámolók szerint az egész világon érzékelhették a felhasználók az üzemzavart, de leginkább Európában gyűlt meg a szolgáltatással a baja az embereknek, hiszen az öreg kontinensen a reggeli óráktól kezdődően, éjszakába nyúlóan volt gond a szolgáltatásokkal. Azt nem lehet pontosan tudni, hogy milyen hibából eredően akadozott a Facebook minden szolgáltatása, csak annyit közölt a CNettel a vállalat, hogy egy rutinszerű ellenőrzésnél csúszott hiba a gépezetben. Egyébként nem ez a mostani volt az első eset az idei évben, hogy nagyobb fennakadások voltak a Facebooknál. A közösségi oldal már márciusban is belefutott egy olyan problémába, ami hosszú kiesést okozott a Facebookon és a cég más szolgáltatásainál is.

A cég tegnap a Twitteren keresztül jelezte, hogy tisztában van a hibával, de a jelentését követően is hosszú óráknak kellett eltelnie, mire minden visszaállt a normál kerékvágásba. Hazai idő szerint éjfél körül indult el újra gond nélkül a képek és a videók küldése. Egyébként a szolgáltatásokon minden átment a hiba alatt is, „csak” nem jelentek meg a dolgok a küldés, feltöltés vagy megnyitás során. Ennek megfelelően semmilyen adat nem veszett el a hiba miatt, és a napközben elküldött felvételek megjelentek a beszélgetésekben, miután a vállalat szakemberei sikeresen megoldották az esetet.

Galéria megnyitása

A Facebooknál a jelek szerint egyre többször fordulnak elő olyan átmeneti üzemzavarok, amik kitartóan képesek megnehezíteni a felhasználók életét változatos módokon. Még csak július eleje van, de már a második komolyabb problémának lehettek tanúi az emberek, és kisebb megbízhatósági gondok is voltak időközben. Persze most csak a multimédiás tartalmaknak a küldésével akadtak problémák, szóval a szöveges üzenetek minden fennakadás nélkül célba értek, de ez is éppen elég baj ahhoz, hogy rávilágítson arra, hogy a vállalatnak érdemes lenne komolyabban ráfeküdnie a megbízhatóságra. Ezúttal egyébként leginkább az Instagram felhasználók elégedetlenkedtek a Downdetector.com szerint, persze ez nem meglepő, hiszen ennek a képek és videók megosztása a fő profilja.

Galéria megnyitása

Az is problémát jelent a Facebooknál, hogy egész egyszerűen túl nagy a befolyása, a piacvezető közösségi oldal 2 milliárdnál is több felhasználóval bír, és rengetegen használják a csevegéseik során a Messengert, ami szintén nem megfelelően üzemelt. A WhatsApp is ott van a legnépszerűbb üzenetküldők sorában több mint 1,5 milliárd felhasználóval, mostanra pedig már az Instagram bázisa is átlépte már az egy milliárd főt. Szóval világszerte rengeteg embernek okozhat fejtörést az, ha a Facebook és annak szolgáltatásai rendszeresen problémákba futnak.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap