Skype 5.0, csoportos videokonferencia szolgáltással

Skype 5.0, csoportos videokonferencia szolgáltással

A Skype esetében viszonylag ritkán jönnek a nagyobb frissítések, de amikor sor kerül rájuk, akkor biztosra vehetjük, hogy számos hasznos újítással bővül a sokak által kedvelt VoIP alkalmazás. Amikor a Skype 4.0-s változata 2009 februárjában megjelent, akkor a felhasználók az új kezelőfelületnek és a hivások minőségében bekövetkezett javulásnak örülhettek. Most elérkeztünk a Skype 5.0-s változatának megjelenéséhez, amely csoportos videó hívással, Facebook támogatással és a 4.0-s kiadás kezelőfelületének modernizált változatával próbál a felhasználók kedvében járni.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy - egyebek mellett - a csoportos videó hívás lehetősége már a béta változatban is elérhető volt. Videokonferencia közben mindig annak a felhasználónak a képére fókuszál a rendszer, aki éppen beszél, így könnyedén követhetőek az események. Ez, vagyis a csoportos videó konferencia szolgáltatás jelenleg is csak béta formában üzemel, de természetesen bárki számára ingyenesen kipróbálható. A Facebook integrációja annyit tesz, hogy a Facebook Connect használatával könnyedén tarthatjuk a kapcsolatot Facebookos ismerőseinkkel, elérhetjük az üzenőfalat és írhatunk is rá, sőt, ismerőseinkkel akár telefonhívást is kezdeményezhetünk. Ha már a telefonhívásoknál tartunk: az új verzió lehetővé teszi, hogy az internetkapcsolat hibájából kifolyólag megszakadt hívásokat a lehető leghamarabb újrakezdhessük.

Az újítások között találunk még valós idejű kereső szolgáltatást és videó hívás közben a hang- és képminőséggel kapcsolatban is hasznos információkhoz juthatunk.

A Skype 5.0-s változata már elérhető, letöltéséhez ide kell ellátogatni.

Akik esetleg lemaradtak volna róla: egy ideje már Androidra is elérhető a Skype. Bővebb információ itt található.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward