Samsung: Több izgalmas C-Lab projekt is ott lesz a CES-en

A C-Lab égisze alatt érdekes újdonságokkal ismerkedhetnek majd meg a felhasználók.

Samsung: Több izgalmas C-Lab projekt is ott lesz a CES-en

A Samsung minden évben lehetőséget biztosít a C-Lab programban résztvevők számára, hogy a Consumer Electronics Show keretében a nagyvilágnak is megmutassák a különleges fejlesztéseiket. Ez egyfajta inkubátornak tekinthető a vállalat égisze alatt, aminek van belsős és külsős része is. Las Vegasban pedig egyaránt ott lesznek a C-Lab Inside és a C-Lab Outside legjobb megoldásai.

A C-Lab keretében létrejött tervekből nem mind valósul meg, de vannak olyan ismert megoldások, amik itt kapták meg a kezdő lökést, és erre különösen büszke a Samsung. A vállalat nagyban hozzájárult például a Linkflow, a Welt, a Linkface, a Lululab, a Mopic, a Monit, az AnaloguePlus és a Luple sikeréhez, létezéséhez. Ezek a cégek is ott lesznek a CES 2020 eseményen, de már önálló startupként.

Eddig a Samsung elmondása szerint 40 kisebb vállalakozásnak sikerült önálló lábra állnia a C-Labból indulva.

A Samsung még 2012-ben alapította meg a C-Lab programot, az elmúlt öt évben pedig zsinórban képviseltette ez az inkubátor kezdeményezés a CES-en. És bizony vannak olyan megoldások, amiknek ezen a kiállításon sikerült magukra felhívni a befektetők figyelmét. Szóval, ha ügyesen mozog egy startup, akkor túlzás nélkül kijelenthető, sorsfordító lehet számára a lehetőség.

„A C-Lab projekteket nagyban támogatjuk annak érdekében, hogy a fejlesztők olyan megoldásokat hozzanak létre, amelyek a legújabb piaci trendekre és felhasználói igényekre adhatnak választ” – jelentette ki Inkuk Hahn, a Samsung Electronics kreatív és innovációs központjának vezetője és alelnöke.

Idén annyi érdekesség van a C-Lab program kapcsán, hogy már nemcsak a belsős, hanem a külsős projektekből is van, ami képviselheti magát. Erre korábban még nem volt példa. De örömteli, hogy a Samsung egyre több startupnak adja meg a lehetőséget anyagi támogatás és üzleti segítség képében. Összesen négy C-Lab Outside fejlesztés lesz ott a CES-en, ami mellett öt C-Lab Inside név is szerephez jut.

A Samung a C-Lab Inside projektek közül a SelfieType, a Hyler, a Becon, a SunnySide és az Ultra V számára adta meg a lehetőséget.

A SelfieType egy olyan szövegbeviteli képességgel rendelkező app, ami a frontkamerát használva oldja meg a gépelést, úgy, hogy a kamera előtti felületen érzékeli virtuálisan az írást. Ehhez nem kell semmilyen célhardver, szinte bármivel megy, aminek van előlapi kamerája.

Galéria megnyitása

A Hyler egy felokosított szövegkiemelő, amivel a papíron kiemelt szövegeket lehet összegyűjteni digitális formában. A könyvek lényegi tartalma így pillanatok alatt begyűjthető, és az pedig már csak hab a tortán, hogy az így összeszedett információ egyszerűen kereshető is, vagy akár lefordítható szótárak használatával.

Galéria megnyitása

A Becon a hajhullás megelőzésére, enyhítésére szolgál, ez nem kevesebbet ígér, minthogy mindenki számára testreszabott ajánlásokat tesz annak érdekében, hogy a hajproblémák megoldódjanak. A speciális eszköz felvételt készít a fejbőrről, amit az applikációja elemez, és egyéb információkat is felhasználva teszi meg az ajánlásokat. A kezelések eredményét is nyomon lehet a programmal követni.

Galéria megnyitása

A SunnySide lényegében egy lámpa, ami nem kevesebbet ígér, mint a napfény helyettesítése. Ezt az eszközt az ablak fölé lehet beszerelni a lakásban, irodában, és a természetes napfényt másolva éri el a megfelelő D-vitamin bevitelt. Ezzel olyan helyeken is meg lehet oldani az egészséges fényviszonyok biztosítását, ahol ez egyébként kivitelezhetetlen volna. És természetesen senkinek nem kell attól tartania, hogy leég a SunnySide fényében.

Galéria megnyitása

A Ultra V pedig egy olyan szenzor, ami képes érzékelni azt, hogy az UV sugárzás milyen erősségű, mennyiben befolyásolja a felhasználó bőrét. Meg lehet ezzel előzni a leégést, és nyomon követhető, hogy biztosított-e a szükséges D-vitamin mennyiség. Az Ultra V nagyon izgalmasnak hangzik, sokak számára lehet elképesztően hasznos, és elvileg olyan apró egységről van szó, amit egyszerűen be lehet illeszteni viselhető eszközökbe.

Galéria megnyitása

A C-Lab Outside programból a Samsung lehetőséget biztosított a Circulusnak, a FITT-nek, a Vtouch-nak, és a Smoothy számára is.

A Circulus egy robotot hozott létre, ami lényegében információs központként is megállja a helyét, miközben nagyon aranyos külsővel rendelkezik. A piBo névre hallgató robot helyben elemzi az érzelmi reakciókat is egyebek mellett, szóval eléggé komplex szerkezetről van szó. A funkcionalitása pedig egyszerűen bővíthető appokkal.

Galéria megnyitása

A FITT egy olyan személyi edző szolgáltatás, mely képes korosztálytól és egészségügyi állapottól függően javaslatokat adni. A rendszer a működéséhez figyelembe veszi a kardiorespiratorikus jellemzőket a testtartással és az izomerővel együtt. És az eredményeket összeveti az adatbázisában található, hasonló korú és nemű alanyok adataival, így alakítja ki az ajánlásokat. A FITT  betegségek megjósolásával is próbálkozik.

Galéria megnyitása

A Vtouch egész egyszerűen arra szolgál, hogy a minket körülvevő eszközöket fizikai interakció nélkül lehessen vezérelni. A rendszer elvileg gépi látást és mélytanulást használ a lehető legmagasabb szintű pontosság elérése érdekében. A startup szerint ez azért is fontos, mert az érintőképernyők sokszor kiemelkedő fertőzésforrások, így például egy nyilvános kijelzőt nem kell összefogdosni, kockáztatva azt, hogy mások baktériumait összeszedi az ember a kezével.

Galéria megnyitása

A Smoothy az egyik legegyszerűbb újdonság, ez nyolcfős videocsevegési lehetőséggel kecsegtet, aminél fel lehet használni a Samsung AR Emojikat is. Az app a jó helykihasználás mellett azt nyújtja extraként, hogy a beszélgetések lenémítva indulnak, hogy a felhasználó bárhol bekapcsolódhasson, senkit ne érjenek váratlan hanghatások.

Galéria megnyitása

Kíváncsian várjuk, hogy ebből a felhozatalból melyek, amik megvalósulnak és népszerűvé válnak majd. Vannak olyanok, amik különösen jónak hangzanak, és persze azért akadnak olyanok is a fenti felsorolásban , amik nem különösebben tűnnek izgalmasnak, szükségesnek.

Amennyiben semmiről nem szeretnétek lemaradni, mindenképpen kövessetek minket az Instagramon, a YouTube-on és persze a Facebookon egyaránt.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap