Samsung: Megnyitja kapuit a Bixby

A Samsung kiadja a fejlesztői eszközöket, így reményei szerint program- és eszközfejlesztők egyaránt használatba fogják venni a szolgáltatást.

Samsung: Megnyitja kapuit a Bixby

Tavaly indította útnak a Samsung a saját digitális asszisztens szolgáltatását, ami egyelőre elmarad a nagy riválisaitól. A dél-koreai alakulat viszont nem adja fel ennyivel, tovább tolja a Bixby szekerét, és a fejlesztői konferencián elárulta, hogy milyen lehetőségeket fognak nyújtani a partnereknek, hogyan képzelik el a rendszer jövőjét.

A Bixby okostelefonok fedélzetén debütált, de az idei évre már megjelent több fogyasztói termékben is, így például egyebek mellett televíziókban és hűtőszekrényekben is. Ez igazán örömteli azt figyelembe véve, hogy milyen széles eszközpalettán tudja hasznosítani a Samsung, viszont a vállalat kiemelte, hogy nem lehetnek teljesen elégedettek az elért eredménnyel. Legyen szó bármilyen készülékről amin felbukkant a Bixby, azt a Samsung hozta létre, a vállalat márkajelzésével van ellátva. A gyártónak viszont nem az a célja, hogy bezárkózzon, és csak a saját készülékein kínálja a felhasználóknak a Bixbyt, hanem szeretné, ha ez a rendszer általános hozzáférhetőségnek örvendene, és még több területen bukkanna fel, éppen ezért az SDC 2018 keretében nyitottá tette.

A Bixby a Samsung skálázható, nyílt, mesterséges intelligencia platformja lett.

Galéria megnyitása

A jövőben szinte bárki készíthet majd olyan készülékeket, alkalmazásokat, amelyeknek valamilyen formán a részese lesz a Bixby. A vállalat konkrét lehetőségekről nem igazán beszélt, ami feltételezhetően abszolút szándékos volt, ugyanis folyamatosan azt próbálták kiemelni, hogy a Bixby használatával bármit meg lehet majd tenni. Az külön jó hír, hogy a Samsung egyáltalán nem szeretné visszafogni a partnereket, éppen ezért kihangsúlyozta:

Mindenki ugyanazokat a fejlesztői eszközöket veheti használatba, amit a Samsung is alkalmaz, teljes hozzáférést kapnak a partnerek, ha integrálni akarják a Bixbyt egy termékükbe. A lehetőségeknek csak a platform képességei szabhatnak határt.

Galéria megnyitása

A Samsung által korábban felvásárolt Viv Labs első embere, Dag Kittlaus azt mondta a fejlesztői konferencián, hogy a Bixbyhez kapcsolódik a legjobban használható, digitális asszisztens szolgáltatáshoz köthető eszközkészlet. A vállalat mindent megtesz azért, hogy az érdeklődőknek a lehető legegyszerűbb legyen a dolga, és képesek legyenek megvalósítani az elképzeléseiket – akár olyan dolgokat is, amire máshol nem lenne lehetőségük. A Bixby Developer Centeren keresztül minden információt meg lehet majd szerezni az MI platformmal kapcsolatban, a Bixby Developer Studio révén nagyon sok opció áll majd a fejlesztők rendelkezésére, ezzel létre lehet például hozni Bixby „kapszulákat” is, amikkel bővíthető a platform képességeinek tárháza. A „kapszulák” pedig nemcsak saját felhasználásra alkothatóak, hanem közkincsé is tehetőek mások számára a Bixby Marketplace felületén.

Galéria megnyitása

A vállalat kitért arra is, hogy a nyelvtámogatást mindenképpen szeretné tovább bővíteni. Jelenleg csak angolul, kínaiul és koreaiul beszél a rendszer és az Egyesült Államokban, Kínában, valamint Dél-Koreában van tökéletesen „meghonosítva”. Következő körben viszont már jöhet a német, a spanyol az olasz és a francia nyelvek támogatása is, a lokalizáció pedig ki fog terjedni Spanyolországra az Egyesült Királyságra és idővel a többi országra.

A Samsungon látszik, hogy rendkívül ambiciózus a Bixby kapcsán, az viszont csak ezt követően dől majd el, hogy mennyire fog partnerekre találni a fejlesztésével. Azt borítékolni lehet, hogy nem lesz egyszerű feladata, ha komolyan érvényesülni szeretne az Amazon Alexa és a Google Assistant mellett, de eddig kétségtelenül dinamikusan tört előre.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap