Saját modemet tervezhet az Apple

Saját modemet tervezhet az Apple

Az Apple már egy óta magának tervezi a rendszerchipeket, és egyre több olyan komponens van a vállalat lapkáiban, amit házon belül hoz létre. Az a hír járja, hogy a következő dolog, aminek a tervezését a saját kezébe veheti a cupertinói alakulat, a mobil hálózati modem lesz.

Az Apple rendszerchipjei minden kétséget kizáróan élvonalbeli teljesítményt tudnak nyújtani a processzor és a grafikus egység tekintetében is, ráadásul a hatékonyságban sem lehet panasz az A-szériás megoldásokra. A mobil hálózati modemet tekintve azonban az iPhone-ok mindig lemaradásban vannak a riválisokhoz képest. A gigabites letöltési sebességet csak az idei eszközeivel érte el az Apple, holott a Huawei csúcsmodelljei akár már 1400 Mbps-os letöltési sebességet is képesek produkálni, és jövőre jönnek az 5G támogatást biztosító androidos mobilok, az iPhone-ok azonban a pletykák szerint 2020 előtt nem fogják meglovagolni az 5G-hez tartozó frekvenciasávokat. Ez pedig lépésekre késztetheti a céget.

Galéria megnyitása
Qualcomm modem az iPhone 6-ban

A modemek szegmensében a Qualcomm mindenki előtt jár egy utcahosszal jelenleg, viszont az Apple és a Qualcomm között nagyon komoly ellentét alakult ki egy viharos szakítást követően. Tehát kevés az esély rá, hogy a cupertinóiak megpróbáljanak egyezkedni a Qualcom modemjeiért, most úgy tűnik, hogy az Intelre támaszkodik majd a vállalat. A jelek szerint azonban nem tervez hosszan az Intellel, és minél hamarabb szeretné ezeket a fejlesztéseket is házon belül megoldani.

A cég ebben a hónapban több chipdizájneri munkakörben is állást hirdetett San Diegóban, amik alapján egyértelműen arra lehet következtetni, nagyobb figyelmet próbál fordítani a vezeték nélküli kommunikációs chipekre. Szoftveres és hardveres területeken nagy tapasztalattal rendelkező mérnökökre egyaránt vadászik az Apple. És olyan technológiákban jártas szakembereket foglalkoztatna, mint a 4G LTE, a Bluetooth, az 5G és a milliméteres hullámok (mmWave). A hálózati modem fejlesztése mellett megemlítendő az is, hogy neurális gyorsítók fejlesztésére szakosodott mérnököket is keres az Apple.

Érdekesség egyébként, hogy az Apple éppen ott keres fejlesztőket, ahol a Qualcomm főhadiszállása található, a chipdizájner ugyanis San Diegóban tevékenykedik. A cupertinóiak valószínűleg pont olyanoknak szeretnének munkát adni, akik a Qualcommnál szerzett tapasztalatok birtokában igazolnak hozzájuk.

A Bloomberg megkereste az ügyben az Apple-t is, de természetesen a vállalat nem kívánt nyilatkozni.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap