Rosszul áll az Android frissítésekkel az LG

A vállalat bejelentette, hogy hamarosan több eszköze is frissülhet, de sajnos az látszik, hogy mélyponton van ilyen tekintetben.

Rosszul áll az Android frissítésekkel az LG

Az LG Mobile néhány éve még az elsők között rukkolt elő a frissen érkező főverziós Android frissítésekkel, mostanra viszont a helyzet nagyon megváltozott. Az Android 9.0 frissítés terjesztése nagyon nehezen megy a cégnek, és nem igazán látni, hogy ez komolyabban megváltozhatna belátható időn belül.

Az LG eddig hivatalosan mindössze a G7 ThinQ, valamint a G7 One számára készítette el az Android 9.0 operációs rendszert, és ebből a párosból is az utóbbinál igazán egyszerű feladata volt. Az LG G7 One egy olyan konstrukció, ami az Android One platform tagja, így erre igazából nagyjából a szűz operációs rendszer került különösebb extrák nélkül. Szóval a vállalat a saját grafikus felhasználói felületét is felhasználva eddig mindössze egy eszközt frissített, a G7 ThinQ-t, de szerencsére ez valamelyest megváltozik belátható időn belül.

Jó hír, hogy a következő hónapokban, júniusig néhány felsőkategóriás eszközre már biztosan el fog készülni az Android 9.0 frissítés. A friss információk szerint részesülhet az új operációs rendszerből az LG V30, a V30s ThinQ, a V35 ThinQ, valamint a V40 ThinQ is. A négyfős felsorolásból nyilvánvalóvá válik, hogy az LG Mobile szakemberei elsősorban a felsőkategóriás eszközöknél próbálják behozni a lemaradásukat. Ez persze érhető, de keserű szájízzel töltheti el azokat a felhasználókat, akik valamilyen megfizethetőbb LG-t vásároltak maguknak az elmúlt időszakban. Arról egyáltalán nem szólt a fáma, hogy bármilyen középkategóriás okostelefonja frissülne belátható időn belül a vállalatnak.

Galéria megnyitása

Sajnos nem teljesen új jelenség ez az LG-nél. A dél-koreai alakulat már tavaly sem szerepelt túl jól a frissítések tekintetében, és ezért határozott lépésekre szánta el magát, de a jelek szerint ez sem segített. A vállalat tavaly egy külön frissítésekre koncentráló szoftverfejlesztő központot hozott létre a hazájában, hogy gyorsabb és megbízhatóbb, stabilabb frissítésekkel tudjon szolgálni az okostelefonjai számára. De minden jel szerint ez semmilyen előrelépést nem hozott. Azt nem tudni, hogy az LG esetében mi okozza a nehézségeket, hiszen több nagy gyártó is van, akik már a középkategóriás mobilok körében is terjesztik az Android 9.0 frissítéseket.

Amennyiben a vállalat nem tud változtatni a mostani tendencián, az oda vezethet, hogy a vásárlók elfordulnak tőle, és bár a legutóbbi adatok szerint most még őrzi a mobilpiacon a hetedik helyét, nem kizárt, hogy még hátrébb csúszik.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap