Rengeteg új funkcióval gazdagodtak a Pixel okostelefonok

Jobb segélykérési lehetőségek, gyorsabb kezelésre szolgáló fejlesztések, Motion Sense újítások kerültek az új Pixel funkció cseppekbe.

Rengeteg új funkcióval gazdagodtak a Pixel okostelefonok

A Google tavaly decemberben kezdett el a Pixelek számára olyan egyedi frissítéseket biztosítani, amik korábban nem látott lehetőségeket hoznak egy csokorban. A „Pixel feature drops” címszó alatt érkező frissítés ezúttal is több újdonságot összefogva érkezett meg a referencia mobilok számára.

A Pixel mobilok kezdetben azzal emelkedtek ki, hogy a natúr Android élményt biztosítják, de ma már a Google igyekszik érdekes extrákat is biztosítani. A Pixelek egyre nagyobb példányszámban fogynak, és talán az exkluzív lehetőségek is hozzájárulnak ehhez.

A mostani funkcionális frissítéssel egyebek mellett jobban ki lehet használni a különleges radaros szenzorra épülő Motion Sense képességet. Eddig ezzel a felhasználók a zenelejátszás közben átugorhattak dalokat, vagy visszaléphettek az előzőleg játszott tartalomra. A mostani újításokat követően pedig már megoldható lesz egy mozdulattal a lejátszás szüneteltetése, valamint az indítás is.

Galéria megnyitása

Ennek az újításnak köszönhetően adott esetben például egy személyes beszélgetésnél rögtön meg lehet majd állítani a zenét, hozzá sem kell érni a mobilhoz, elég egy megfelelő gesztus tenni. A Google a radaros vezérlésben sok fantáziát lát, és idővel a cég szeretné azt megoldani, hogy ez esztétikusan legyen a mobilok része. A lehetőségek tárháza pedig dinamikusan bővül majd, a továbbiakban is jönnek majd újabb gesztusok ehhez kapcsolódóan.

Tavaly októberben a Google bemutatta a Personal Safety alkalmazást a Pixel 4 okostelefonon az Egyesült Államokban. Ez a megoldás képes arra, hogy a mobil szenzorait kihasználva utazás közben képes legyen érzékelni a baleseteket. Segítséget tud hívni olyan életkörülmények között, amikor az ember önállóan nem képes cselekedni. A rendszer pillanatok alatt tud arról gondoskodni, hogy segélykérést intézzen, hívja a 911-et, és ezt lehet intézni akár egy hangutasítással vagy egyetlen érintéssel is.

Galéria megnyitása

Mostantól pedig már a Pixel felhasználók számára elérhető lesz ez Ausztráliában (000), valamint az Egyesült Királyságban (999) is. Fontos része ennek a szolgáltatásnak, hogy a program fel van arra is készítve, hogy magától elküldjön olyan lényeges információkat a hatóságoknak egy-egy baleset esetén, mint például a helyadat. Ezáltal a lehető legnagyobb pontossággal jöhet a segítség.

A Live Caption funkció, ami a hangos anyagok feliratozására szolgál, ettől kezdve már a Pixel 2 okostelefon számára is elérhetővé válik. Ez nagyban megkönnyítheti a mobilhasználatot azok számára, akik például halláskárosodással küzdenek.

Mókásabb is lehet a frissítést követően a referencia masinák használata, ugyanis a Google újabb AR effekteket csempészett a Duo videohívásokba. A frissen bevezetésre kerülő, kiterjesztett valósággal kapcsolatos opciók képesek lesznek az arcmozgáshoz idomulni. Szóval bármilyen furcsa is, érzelmeket is ki tudnak majd fejezni az emberek, miközben eltakarják az arcukat az AR effektek.

Galéria megnyitása

A Sötét témának a beállítását lehetősége lesz ütemezni az embereknek. A Pixel mobilok automatikusan át tudnak majd váltani a naplementét követően Sötét módra. Így a felhasználónak nem kell manuálisan kapcsolgatnia ezt a remek funkciót. A Sötét móddal az emberek kímélhetik a szemüket, és az üzemidőre is jó hatása van ennek, amire a Google már egy külön kutatásban is rámutatott korábban. (A Pixelek ugyanis OLED kijelzővel annak szerelve.)

Azok is örülhetnek majd, akik sok szelfit készítenek. A Google továbbgondolta az önarcképek készítésére szolgáló funkciót úgy, hogy itt már jobban lehet majd szabályozni a háttér elmosását (bokeh), és a színek kiemelését is. Lehetőséget nyújt továbbá arra is, hogy 3D fotókat készítsenek az emberek a Facebook felületére.

Érdekesség, hogy a Google Pay esetében a kártyák kezelése is nagyon meg lesz könnyítve ettől kezdve a Pixeleken. A telefon használata közben elég lesz hosszan megnyomni a bekapcsolásra szolgáló gombot, és azonnal lehet majd görgetni a rendelkezésre álló Google Pay kártyák között. Ugyanígy lehet majd kezelni a belépőkártyákat, eseményekre szóló jegyeket is. Bármit, ami elérhető a Google Pay szolgáltatáson belül valamilyen formán. A Pixel 4 esetében pedig gyorsan elérhető lesz a segélykérési és az orvosi információ is.

Galéria megnyitása

Azok, akik esetleg sokszor repülnek, annak az újításnak is örülhetnek majd, hogy elég lesz egy képernyőmentést készíteni a jegyeken található kódról, és amikor ezeket megérinti az ember az értesítési felületen, akkor rögtön fel tudja majd venni a Google Pay szolgáltatásba is későbbi használathoz. Valós idejű infókat közöl majd a Pixel a jövőbeli utazással kapcsolatosan, és ami ennél is érdekesebb még itt, hogy az utazás napján elegendő lesz csak hosszan nyomni a bekapcsoló gombot, és elő fog jönni a jegy. Ez az újítás a Pixel 3-tól lesz elérhető minden modellre.

Kiváló fejlesztése a Google-nek, hogy ezentúl a Pixeleknél lehet majd felvenni olyan interakciókat, amibe a fizikai hely vagy a Wi-Fi hálózat is be van vonva. Ezt úgy kell elképzelni, hogy például a munkahelyi hálózatra való csatlakozást követően a mobil azonnal le fogja venni a hangot, és átáll rezgő figyelmeztetésre, ha a felhasználó ezt szeretné. És amikor pedig hazaér este az ember, akkor magától válthat a mobil Ne Zavarj módba.

A Google tisztában van azzal, hogy a felhasználók szeretik, ha a saját preferenciáik szerint alakíthatják ki maguknak a grafikus felhasználói felületet, és a funkciókat kényelmesen érhetik el. Mostantól az értesítési felületre kipakolható a Sötét mód kapcsolója, és ennek a hosszú megérintésével be lehet menni a beállításokba, ahol kontrollálható a fentebb említett ütemezés. A Pixel 4 esetében pedig az adaptív fényerőt is lehet átmenetileg felülbírálni egy hosszú érintést követően.

És zárásul a Google itt már széles körben elérhetővé teszi az Emoji 12.1 pakkal a variálható hangulatjeleket. 169 új emojival számolhatnak azok, akik esetleg eddig úgy érezték, hogy nem eléggé széles a kínálat.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap