Rengeteg iPhone XR fogyott az első hétvégén

Rengeteg iPhone XR fogyott az első hétvégén

Az Apple régóta nem közli az első hétvégés értékesítési adatokat az iPhone-ok esetében, de az elemzői számok azt mutatják, hogy kiemelkedő népszerűségnek örvend az „olcsó” iPhone XR. A Rosenblatt Securities munkatársa, Jun Zhang arról számolt be, hogy az Apple frissen debütáló készülékéből világszerte 9 milliót sikerült értékesíteni három nap leforgása alatt.

Galéria megnyitása

Ez igazán remek eredménynek hangzik, ugyanakkor egy kicsivel mégis elmarad attól, amire előzetesen számított a szakember. Korábban arról lehetett hallani, hogy akár a 10 milliós mérföldkő is meglehet már a nyitás alatt, de ez végül a jelek szerint nem jött össze. Jun Zhang ebből kifolyólag módosította is az év hátralevő időszakára vonatkozó előrejelzését, most úgy véli az elemző, hogy novemberben és decemberben az eredetileg várt 90 millió helyett 88 millió iPhone találhat új gazdára.

Az Apple egészen elképesztő negyedévet futhat egyébként, és szinte biztos, hogy minden korábbi rekordot meg fog dönteni az eladásokkal és a bevételekkel kapcsolatosan.

Az emelkedő iPhone árak miatt szinte biztos, hogy a korábbinál magasabb lesz az átlagos értékesítési ár. És mivel rendkívül népszerű az új generáció minden tagja, így borítékolható, hogy minden eddiginél magasabb lesz a darabszám is az utolsó negyedév során. És mivel a Samsungnál nem várható semmilyen különleges mozgás az értékesítésekben – még inkább csökkenhet a gyártó forgalma –, borítékolható, hogy piacvezető szerepben zárja majd az utolsó negyedévet az Apple, és 2018 egészét vizsgálva megerősíti a második helyét a Huawei előtt. Ami még nagyon fontos, hogy Zhang úgy véli, az Apple az aktuális negyedévben akár a 91 milliárd dolláros bruttó bevételt is produkálhat, ami egészen elképesztő volna.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap