Shop menü

REMEK ÁR-ÉRTÉK ARÁNNYAL JÖTT TABLET A VIVÓTÓL, MÉG JÁTÉKOKBAN IS HELYTÁLLHAT

A Pad Airrel akár dolgozni is lehet, miközben egészen olcsón lehet majd hozzájutni, így tényleg sokak érdeklődését keltheti fel.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Remek ár-érték aránnyal jött tablet a Vivótól, még játékokban is helytállhat

A Vivo általában nem annyira az ár-érték arányra, hanem inkább a magasabb minőségre próbál fókuszálni, de most a jelek szerint sikerült összehozni egy olyan ütőképes készüléket, ami minden szempontból megállja a helyét, de nem egy méregdrága csúcsmodell. A Pad Air könnyen válhat majd népszerű választássá.

Az újdonság egy 11,5 hüvelykes megjelenítőt vesz használatba 2800 x 1840 képpontos felbontással. 3:2-es a készülék képaránya, ezáltal jobban ki lehet majd használni a felületét például osztott képernyős munka során. IPS technológiás a panel, támogatja a DCI-P3 színteret, és 500 nit lehet a fényereje. Van HDR10 támogatás is a tarsolyában, és nem szabad arról sem megfeledkezni, hogy 144 Hz-es üzemre képes, aminek még a gamerek is örülhetnek.

Galéria megnyitása

Az Android 13 operációs rendszerrel jön a készülék, és az OriginOS 13 grafikus felhasználói felület fut rajta, globálisan pedig a Funtouch OS fut majd rajta. Sok olyan funkció lesz itt, ami a nagy képernyőfelület jobb kihasználását fogja segíteni, munkára is számos extrát vonultat majd fel. Tollal és kiegészítő billentyűzettel együtt még hatékonyabban lehet majd vele dolgozni, és a Vivo mobilokkal egyszerűen összhangba lehet majd hozni.

Galéria megnyitása

A kamerák jelentik a Vivo Pad Air gyengéjét, de ez valószínűleg nem sok vásárlót fog érdekelni. Az előlapi képalkotó 5 megapixeles szenzort használ, és videózás során Full HD minőséget fog nyújtani. Hátra egy kör alakú modulba egy 8 MPixeles kamera került, és itt annyit lehet pozitívumként kiemelni, hogy van mellette egy LED-es villanó, ennek köszönhetően használható lesz akár még sötétben is.

A készülékben a Snapdragon 870 rendszerchip dolgozik, ami ugyan nem egy mai darab, de a felsőkategóriát erősítette, és a mai napi nincs miért szégyenkeznie. Sok játékban is vidáman képes helytállni az Adreno 650 integrált GPU. 8 vagy 12 GB-nyi rendszermemóriával rendelkezik majd a Pad Air, szóval ebből a szempontból sem érheti kritika. Azt is hozzá kell tenni, hogy akár 512 GB-nyi tárhellyel is megvásárolható majd, aki pedig nem szeretne sokat költeni, maradhat a 128 vagy 256 GB-os változatoknál.

Galéria megnyitása

Wi-Fi 6 támogatással indít a kapcsolati lehetőségeket tekintve a Vivo új sikervárományosa, természetesen kétsávos a WLAN, emellett pedig Bluetooth 5.2 modult is felvonultat. A Pad Air esetében sajnos mobil hálózati modem nincs, még opcionálisan sem, ami azért néhány érdeklődőnek hiányozhat. Ugyanakkor érdekes módon van NFC, amire valószínűig kevesen számítottak.

Galéria megnyitása

Ezüst, kék és rózsaarany színben lesz megvásárolható a szerkezet, és 530 grammot nyom. Csak 6,67 milliméter vastag a ház. Négy hangszórót is rejt a burkolat, minden sarok közelébe került egy egység, így erőteljes és jó hangzása lesz minden helyzetben. USB-C csatlakozóval jön a Pad Air, ez USB 3.0 szabványnak felel meg, és hangkimenetnek is lehet használni.

Galéria megnyitása

Több mint 10 órán keresztül lehet majd egy töltést követően használni a készüléket. A töltés aránylag gyors lesz, hála a 44 wattos eljárásnak. Egy 8500 milliamperórás kapacitású akkumulátor található a hátlap alatt.  

Galéria megnyitása

A Vivo Pad Air Kínában kerül először a boltok polcaira, de elérhető lesz más országokban is. 1800 jüanról indul az ajánlott fogyasztói ára, ami átszámítva jelenleg 88 ezer forintos összegnek felel meg. Akinek nem elég a 8/128 GB-os kivitel, az 2000 jüanért (96 ezer forint) megvásárolhatja a 8/256 GB-os variánst vagy 2300 jüanos (111 ezer forint) áron a 12/256 gigásat, ha valaki a 12/512 GB-tal felvértezett modellre vágyik, akkor 2600 jüan (126 ezer forint) kifitetésére készüljön.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére