Rejtett újdonsággal érkezett az Android 10 az LG mobiljaira

Az LG UX 9.0 grafikus felület jelentősen hozzájárul majd a jobb használhatósághoz.

Rejtett újdonsággal érkezett az Android 10 az LG mobiljaira

Az LG tavaly decemberben kezdte el az Android 10 operációs rendszer terjesztését a korábbi okostelefonok számára, és mostanra már elérhető az új rendszer a G8 ThinQ, a V50 ThinQ és a G7 One modellekre. A cég kiadási jegyzéket nem mellékelt a frissítések mellé, így igazából azt sem lehet tudni, hogy milyen újításokat rejt a rendszer. És ennek köszönhető az, hogy most véletlenül derült ki, hogy már asztali mód is tartalmaznak a frissített gépek.

A vállalat az UX 9.0 grafikus felhasználói felületbe csomagolva küldte bevetésre az Android 10-et, és egyáltalán nem részletezte, hogy milyen módosításokat eszközölt ennél. Szóval a felhasználóknak mankó nélkül kell felderíteniük a változásokat, újításokat, így eshetett meg az, hogy egészen mostanáig nem derült ki az, hogy már az LG is biztosít asztali módot. Pedig ez egy igazán jelentős funkcióként volt eddig kezelve minden gyártónál, aki erről gondoskodott.

Galéria megnyitása

A Samsung és a Huawei volt eddig az a két nagyobb márka, aki nagy hangsúlyt fektetett az asztali módra, és az Android 10 telepítését követően már azt is tudjuk, hogy az LG is beállt a sorba, csak a dél-koreaiak ezt meg sem említették. Juan Carlos Bagnell hívta fel erre a figyelmet a Twitteren és a Twitchen. Pedig az LG-nek nincs oka rejtegetni ezt Bagnell tapasztalatai alapján, hiszen nagyon korrekt funkcionalitással szolgál, és kényelmes viseletről gondoskodik.

Egy frissített V50 ThinQ okostelefont használva jött rá a „rejtett” funkcióra Juan Carlos Bagnell, mikor egy C-típusú USB átalakítót használva csatlakoztatott HDMI kábelen keresztül egy monitort a készülékéhez. Természetesen ez bármilyen külső megjelenítővel működik. A beszámoló szerint a képernyő csatlakoztatását követően a rendszer felkínálja majd az értesítési sávon az asztali módra váltást, és ezt kell megérinteni.

Galéria megnyitása

Asztali módban az eszközhöz lehet külső perifériákat használni a munkához. A letisztult nyitóképen csak a legfontosabb appok lesznek láthatóak, az alsó sarkokban pedig kirajzolódik az óra és egyebek mellett az alkalmazástároló is. A programok ablakokban fognak megnyílni, amiket szabadon lehet méretezni, és teljes képernyőre is kipakolhatóak. Lehet így játszani a mobilról, de a videovágó is használatba vehető, amit lényegesen gördülékenyebben lehet majd így alkalmazni. Az irodai programok is futtathatóak asztali módban.

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

Azt nem lehet tudni, hogy a szóban forgó újítás mely okostelefonoknál lesz biztosítva, de remélhetőleg az LG minél több modell számára szállítani fogja. A frissített gépek közül a G7 One minden bizonnyal nem érintett, az ugyanis nem az LG UX 9.0 grafikus felületet vonultatja fel, hanem a natúr Androidot biztosítja.

Amennyiben semmiről nem szeretnétek lemaradni, mindenképpen kövessetek minket az Instagramona YouTube-on és persze a Facebookon egyaránt.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap