Qi töltést támogató hordozható töltő, és 45 W-os autós töltő a Samsungtól

Két power bankot is piacra dob a Samsung 25 W-os támogatással, és az azok is örülhetnek, akik sokat ülnek autóban.

Qi töltést támogató hordozható töltő, és 45 W-os autós töltő a Samsungtól

Az elmúlt napokban a Samsungnál megjelent a Galaxy S-széria új generációja és a Galaxy Z Flip, amik egyértelműen elvitték a show-t, de a cég közben már érdekes termékekkel is előáll. Ezúttal arról számolhatunk be, hogy három kiváló töltővel is bővült a cég kínálata. Van itt kettő power bank, valamint egy autós megoldás is, ami a szivargyújtóról fog menni.

Galéria megnyitása

A hordozható töltők párosa a kapacitásukat tekintve teljesen azonos, a Samsung 10 000 milliamperes teleppel vértezte fel ezeket. Valószínűleg úgy látja a cég, hogy ekkora kapacitású megoldások még jól hordozhatóak, miközben már akár több alkalommal is fel tudnak tölteni egy átlagos okostelefont. Mind a kettő power bank 25 wattos teljesítményű gyorstöltést tesz lehetővé C-típusú USB porton keresztül. A jelentős különbséget az adja ezek esetében, hogy az egyik vezeték nélküli töltést is támogat, míg a másiknál ilyen opció nincs.

Galéria megnyitása

A szerényebb eszközön van hagyományos USB aljazat is a C-típusú mellett. És ez egy kompaktabb, kisebb helyen elférő megoldás lesz ellentétben a társával, aminek a méretet a vezeték nélküli töltési funkció dobhatja meg. A Qi szabványnak megfelelő eljárást támogató hordozható töltőnek viszont az az előnye, hogy nem kell ment közben kábellel bajlódni, elegendő egymásra csúsztatni a mobilt és a power bankot. Így attól sem kell tartani, hogy megtörik a „madzag”. Azt is el kell még itt mondani, hogy a vezeték nélküli töltés 7,5 wattos teljesítményű, szóval nem feltétlenül az okostelefonok számára ideális, de a cég vezeték nélküli fülhallgatója mellé tökéletes.

Galéria megnyitása

A hordozható töltőkön LED-ek szolgálnak visszajelzéssel a töltöttségi szintet illetőleg, és ezek gombnyomásra fognak felvillanni. Kizárólag szürke színben kezdi majd ezeket a készülékeket szállítani a Samsung. És a kiegészítők burkolata jobbára fémből van, a vezeték nélküli támogatást támogató megoldásnak viszont a felső része csúszásmentes bevonatot kapott, hogy stabilan tartsa a ráhelyezett eszközöket.

Az újonnan bemutatott autós töltő az eddigieknél is nagyobb, 45 wattos töltési teljesítménnyel tud szolgálni, és erre a szerkezetre is kettő darab USB csatlakozót pakolt a Samsung. A 45 wattos aljzat C-típusú USB képében öltött testet, a másik pedig hagyományos USB-A, és ez már „csak” 15 wattos teljesítmény leadására képes. A Samsung berkeiben egyelőre csak a Galaxy Note10+ és a Galaxy S20 Ultra nyújt 45 W-os szupportot, szóval ezekkel lehet maximálisan kihasználni az eszköz képességeit. És persze ebben az esetben már megfelelő minőségű kábelről is kell gondolkodni, aminek megbízhatóan el kell bírnia az 5 amperes áramerősséget.

Galéria megnyitása

A Samsung töltéssel kapcsolatos újdonságai márciusban kerülnek majd a boltokba. Az ára egyelőre csak a 25 wattos, 10 000 mAh-s, vezeték nélküli töltőnek ismert, ez 80 dolláros összegért cserébe lesz megvásárolható. A többi megoldás valószínűleg olcsóbb lesz.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap