Pulzusmérőt kapott a Xiaomi mobilok kamerája

A régi-új funkció a dedikált Mi Health applikáción belül lesz elérhető a tulajdonosok számára.

Pulzusmérőt kapott a Xiaomi mobilok kamerája

A Xiaomi ezúttal egy olyan fejlesztést porolt le, amelyen igazából korábban a legtöbben csak egy jót mosolyogtak, és szerencsére nem vették túl komolyan. Ez a kamerán keresztüli pulzusmérés, ami sok évvel ezelőtt rengeteg, többnyire rosszul működő alkalmazást szült, de bízunk benne, hogy a Xiaomi megbízhatóan működő formában alkotta ezt meg.

A Mi Health alkalmazás a Xiaomi okostelefonok elsődleges egészségügyi megoldása, ez felel szinte az összes egészséggel kapcsolatos információnak a kezeléséért a vállalat különböző eszközein. Itt találhatóak a lépésszámok, a különböző információs diagramok, látható megfelelő beállítások esetén a BMI (testtömeg-index), és az is, hogy mennyire szokta az ember elérni a kitűzött célokat.

Galéria megnyitása

Szóval nem meglepő, hogy a fejlesztők ebbe a szolgáltatásba integrálták azt a különleges pulzusmérő lehetőséget, aminek korábban nem sokan adtak hitelt. Az újításról nem a Xiaomi számolt be, hanem az XDA-Developers hasábjain jelent meg a hír arról, hogy a szóban forgó applikációnak a 2.7.4-es verziójában felbukkant ez a funkció.

A kamerás pulzusmérő használatához semmire nincs szükség, ami ne lenne megtalálható alapfelszereltségként ma már az összes okostelefonjában a Xiaominak, szóval ezt támogatja majd az összes készülék. A funkció használatához az okostelefon kijelzőjén folyamatosan megjelennek majd a szükséges instrukciók. Az embereknek rá kell majd nyomniuk az ujjukat néhány másodpercre az optikára, és a folyamat során a LED-es villanó is munkába fog állni, hogy extra fényt biztosítson.

Galéria megnyitása

A mérés alatt egy csík jelzi majd, hogy miként halad a folyamat előre, és százalékos formában is lehet erről visszajelzést látni. A folyamat végén kiválaszthatja az ember, hogy milyen állapotban végezte a mérést, normál, pihenő és edzés utáni opciók állnak majd rendelkezésre. Ez azért fontos, mert a legvégén a Mi Health közli az eszköz tulajdonosával, hogy normális vagy esetleg valamilyen szempontból problémás eredményt produkált.

Mivel azért ez teljesen pontos mérésnek azért nem kiáltható ki, a gondok észlelésekor mindenképpen érdemes keresni egy hitelesített mérőeszközt, és azzal is megismételni a folyamatot. A pulzusból számos betegségre lehet következtetni, de csak akkor, ha a mérés megfelelő módon történt. A Xiaomi minden bizonnyal sok energiát fektetett abba, hogy az algoritmusa jól működjön, de ettől függetlenül a kamerán keresztüli pulzusmérés még egy nehéz feladat.

A funkció minden kétséget kizáróan jól jöhet, hiszen ezáltal a felhasználó egy-egy rosszullétnél pillanatok alatt tudja ellenőrizni, hogy a szívritmusával mi a helyzet. Ugyanakkor remélhetőleg a Xiaomi fel fogja majd hívni a felhasználók figyelmét arra, hogy a mérést követően ne feledkezzenek meg a kamera megtörléséről. Hiszen az ujjakkal egészen biztos szennyeződés fog kerülni az optikára, ami minden esetben eltolhatja a kamerák képminőségét. A szennyeződés mértékétől függően akár teljesen hasznavehetetlenné is válhatnak a felvételek.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap