Premium opciót kap az ingyenes YouTube app

Premium opciót kap az ingyenes YouTube app

A YouTube Premium sok jó funkcióval szolgál, például a háttérbe is lehet küldeni a lejátszást úgy, hogy az közben nem áll le, de sajnos nem ez az a fejlesztés, amit a fejlesztők most elérhetővé tettek a mezei YouTube felhasználók számára. A kezdő képernyőn alapértelmezetten automatikusan elinduló lejátszást kapta meg a mindenki számára elérhető felület.

Ennek köszönhetően a felhasználók már azonnal betekintést nyerhetnek a videókba, nem kizárólag az előnézeti kép alapján kell eldönteniük, hogy megnyitják a felvételt vagy sem. Ugyanakkor a vállalat szakemberei továbbra is hangsúlyozzák, hogy nagyon fontos a jól elkészített előnézeti fotó. Az automatikus lejátszás a vállalat szerint hozzájárul majd a magasabb nézőszám eléréséhez, és természetesen főleg azok a videók járnak majd jól vele, amiknek esetleg nem túl megnyerő az előnézeti képkockája.

Galéria megnyitása

Ez a funkció egyébként egy kicsit vitatható hasznosságú. Azoknál a készülékeknél, amik játszi könnyedséggel mozgatják a YouTube videókat akár nagyobb felbontás mellett is, jól jöhet a felhasználók számára, viszont vannak olyan eszközök, amiket valószínűleg megvisel majd ez, és talán rombolni fogja a felhasználó élményt a teljesítményre gyakorolt negatív hatásával. Plusz az sem elhanyagolható dolog, hogy így növekedik a program fogyasztása a puszta nézelődés közben, és ez már egyformán rosszul érinthet mindenkit. Szerencsére a YouTube lehetőséget biztosít a beállításokon belül ennek az opciónak a szabályozására, így pillanatok alatt letiltható, és úgy is konfigurálható ez, hogy kizárólag Wi-Fi mellett lépjen akcióba, mobilinternetes kapcsolat esetén ne. De egyébként a Google állítólag dolgozott azon, hogy a mobilos adatforgalom alacsonyabb legyen ebben az esetben, mint a rendes lejátszásnál.

Érdekesség, hogy a YouTube a mostani „újítás” mellett arról is említést tesz, hogy a feliratozás is változni fog valamelyest. Ezen a ponton három különböző felirattípust különböztet meg a rendszer, van az automatikusan létrehozott, a készítő révén mellékelt, valamint a közösségek által készített felirat. A szöveges aláfestések láthatóak lesznek az automatikus lejátszás során is.

Az automatikus lejátszás a Android esetében jelent meg először a YouTube 13.10-es kiadásában. És legalább az Android 6.0 operációs rendszert igényli, a régebbi verióknál nem fog műküdni.

YouTube: Android | iOS

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap