Pofátlanul magasak a hazai roaming-díjak

Pofátlanul magasak a hazai roaming-díjak

A szervezet felhívja a figyelmet arra, hogy miközben az adatroaming - web-böngészés, internetes tartalmak letöltése - esetében 1 megabájt bármilyen adat letöltésének maximális nagykereskedelmi ára július elseje óta egy euróban lett maximalizálva szerte az unióban, addig a különböző magyar mobilszolgáltatók ennek többszörösét, 2,17 és 9 euró közötti összeget számláznak az adatforgalomért - áll a fogyasztói központ MTI által ismertetett közleményében.

Az EKF szerint a fogyasztók számára előnytelen, hogy a mobilszolgáltatók akár több száz százalékos hasznot gyűjtenek be a roaming díjakon. Különösen azért nehezményezhető ez a gyakorlat, mert a magyar ügyfelek három szolgáltató közül választhatnak, és még a legkedvezőbb ajánlat is komoly anyagi áldozatot kíván tőlük, annak ellenére, hogy az Európai Unió célja a határok átjárhatósága az információ esetében is - olvasható a közleményben.

A szervezet közölte: tekintettel arra, hogy sem a Nemzeti Hírközlési Hatóság, sem a Gazdasági Versenyhivatal nem tett konkrét lépéseket, az EFK határozott fellépést tervez annak érdekében, hogy a szolgáltatók csökkentsék a díjakat.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward