Shop menü

PENGE DIZÁJNNAL ÚJULT MEG A SAMSUNG GALAXY BUDS3 ÉS BUDS3 PRO FÜLHALLGATÓ

A Galaxy Buds3 és Buds3 Pro a cég szerint minden eddiginél jobban tart majd a fülben, és jobb zenei élményt fog nyújtani, miközben az üzemidő is nő.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Penge dizájnnal újult meg a Samsung Galaxy Buds3 és Buds3 Pro fülhallgató

A Samsung az aktuális Galaxy Unpacked keretében sok újdonsággal rukkolt elő, ahogy arra számítani lehetett. Befutott a Galaxy Z széria két új tagja, megjelent a Galaxy Ring, és terítékre került teljesen új Galaxy Watch Ultra is két másik okosóra mellett. Most pedig megismerkedhetünk a cég új valódi vezeték nélküli füleseivel, amik új formát öltöttek.

A füleseknek szára nőtt, de a cég a Blade szót használja a képződményre az eredeti közleményében. A pengék arról gondoskodnak majd, hogy jobb tartást biztosítson az eszköz a használata során. Ezeket használva lehet majd különböző funkciókat azonnal elérni, mindennek meglesz a saját gesztusa, kezelhető érintésekkel a lejátszás és a hangerő is.

Az intuitívabb kezelés mellett kényelmesebb illeszkedést, jobb tartást nyújt a pengét formáló szár, és a Samsung szerint ennek köszönhetően tud prémium, elegáns benyomást tenni.

A szárakon végigfut egy vékony fénycsík, ezt a Blade Light névre keresztelte a vállalat, ami azért eléggé menőn hangzik, de a cég magyar közleménye már egyszerűen „szár fényként” hivatkozik erre. A fülhallgatóhoz tartozó alkalmazásban lehet majd a LED-es fénycsíkot konfigurálni, testreszabni. A szárak formája egyébként tényleg pengét formál, és az élek mentén fut a világítás. A fényt csak a Galaxy Buds3 Pro kapja meg, de a forma a Buds3 esetében is ugyanolyan.

Galéria megnyitása

A két fülhallgatónál a Blade Light a leglátványosabb különbség, de a használat szempontjából az a legfontosabb differencia, hogy a Galaxy Buds3 Pro hallójáratba illeszkedik egy szilikon haranggal, vagyis zárt, míg a Galaxy Buds3 egy nyitott füles, ez nem fogja kizárni a környezeti hangokat. Az utóbbi eszköz egy 11 milliméteres hangszóró köré épül, míg a „Pro” modellnél már egy 6,1 és egy 10,5 milliméteres hangkeltő dolgozik együtt a dinamikusabb hangzás elérésén.

Galéria megnyitása

Három mikrofon és dedikált VPU egység is található az eszközökben. Az aktív zajszűrés kiviteltől függetlenül biztosított, és az ANC-t automatikusan képes szabályozni a Galaxy Buds3 Pro, ez ugyanis üzemmódot válthat, mikor érzékeli, hogy a felhasználó valakihez beszél. Az áteresztő módot mindkét termék támogatja. A környezeti zajhoz magától tud az ANC igazodni, és van még sziréna érzékelés is, így a vészjelzők hangját beengedheti.

Galéria megnyitása

A hívásoknál gépi tanulással fogja az emberek hangját kiemelni az Buds3 széria, és a Szuper-Szélessávú Hívás funkcióval telített, természetes hangot varázsol mindenkinek a jobb beszélgetési élményért. 16 kHz-es hangátvitelre képesek a fülesek, ami a duplája a megszokott értéknek. Minden fronton arra törekedik majd az eszköz, hogy kivételes audió élményt tudjon elérni, még akkor is, ha nagyon zajos környezetben tartózkodik éppen.

Galéria megnyitása

Nem hagyta ki a Samsung a Galaxy AI-t sem, a mesterséges intelligencia természetesen jelen lesz a kiegészítőknél. Az áteresztő módba (Hallgatás) kapcsolt vezeték nélküli füleseknél alkalmazható lesz a valós idejű Tolmács, így a fülesek már a lefordított szöveget mondják be, mikor egy ember egy számára idegen nyelvet beszélő személlyel kommunikál. A Hangparancsokat is lehet majd használni az új Galaxy Buds eszközökkel, a hangvezérléssel rendkívül sok funkció azonnal elérhető lesz.

Galéria megnyitása

Bluetooth 5.4 modult használnak a vezeték nélküli fülhallgatók, ami jó hír, azonban azt is hozzá kell tenni, hogy jelen állás szerint csak a Samsung SSC Hi-Fi és SSC UHQ kodekjeit támogatják, ha magasabb minőségű hangátvitelre (24 bit, 96 kHz) van szükség. Van az eszközökben viselés érzékelő szenzor, így automatikusan tudnak leállni és a lejátszást indítani. Az Android 10-től támogatottak a fülhallgatók, és egyebek mellett 360 fokos térhangot is képesek nyújtani.

Galéria megnyitása

A Galaxy Buds3 a pengével együtt is csak 4,7 grammot nyom, sikerült a tömegét nagyon alacsonyan tartani, a Buds3 Pro sem több 5,4 grammnál. A hordozójuk teljesen azonos a készülékeknek, 46,5 grammot nyom a tok, miközben egy 515 milliamperórás kapacitású akkumulátort is magában foglal. IP57 tanúsítvánnyal rendelkeznek a viselhető kiegészítők, így nem kell őket félteni az esőtől, izzadtságtól, és még a zuhany alatt is bírni fogják.

Galéria megnyitása

Összesen 30 órás üzemidő lehet a fülesekkel elérni, egy töltéssel pedig 6-7 órán át fogják bírni kikapcsolt zajszűrés mellett. Ha kell az ANC, akkor 5-6 órára csökken az üzemidő és összesen 24-26 órát fognak kibírni.

A Samsung a Galaxy Buds3 fülhallgatót 70 ezer forintért cserébe fogja értékesíteni Magyarországon, a Galaxy Buds3 Pro pedig 100 ezer forintot kóstál majd.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére