Shop menü

LEHULLOTT A LEPEL A SAMSUNG OKOSGYŰRŰJÉRŐL, ÍME A GALAXY RING

Hónapok óta szállingóztak az információk a Samsung teljesen új kiegészítőjéről, és most a legtöbb titkára fény derült.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Lehullott a lepel a Samsung okosgyűrűjéről, íme a Galaxy Ring

Hosszú ideje nem mutatott be a Samsung teljesen új fejlesztést a viselhető kiegészítők piacán, de most ez változott, a Galaxy Ringgel belépett az okosgyűrűk piacára. Éppen ezért a Galaxy Unpacked eseményen ez különösen nagy figyelmet kapott a sok más újdonságok mellett.

Hosszú évek óta dolgozott a Samsung az okosgyűrű kifejlesztésén, és elsősorban az egészségmegőrzés szempontjából lesz érdekes ez a kütyü. Egy újabb megoldásról beszélhetünk, ami éjjel-nappal tudja az emberek életjeleit monitorozni. Van benne egy fejlett pulzusmérő egység (PPG szenzor), valamint egy hőmérsékletérzékelő is. Folyamatosan gyűjteni fogja az adatokat az eszköz, és a Samsung Egészség szolgáltatás pedig mindent kiértékel.

Galéria megnyitása

Direkt úgy lett tervezve a gyűrű, hogy éjszaka se legyen kényelmetlen, zavaró, és így képes legyen monitorozni az alvási időszakokat. A pihenés alatt begyűjtött adatok nagyon sok fontos információval szolgálhatnak. A Galaxy Ring hozzájárulhat a jobb alvási pontok meghatározásához, de még a horkolás érzékeléséhez is. Tudja az eszköz érzékelni az alvás közbeni mozgolódást, és ebből adott esetben alvási problémákra mutathat rá. Sportoláskor bizonyos edzéseket magától fel tud majd ismerni, és a túlzásba vitt testmozgásnál is jelezhet, ha a pulzus túl magasra szökik.

Galéria megnyitása

Bluetooth 5.4 modult kapott a gyűrű, természetesen a Bluetooth LE kiterjesztést is támogatja, ennek köszönhetően tud majd igazán alacsony fogyasztás mellett üzemelni. Csak androidos mobiltelefonokkal használható a Galaxy Ring, minimum az Android 11 operációs rendszer szükséges a használatához. Voltak olyan pletykák is, hogy muszáj lesz hozzá előfizetést váltani, de ez kacsának bizonyult, csak egy Samsung Egészség fiókra van szükség.

Galéria megnyitása

Érdekesség, hogy a gyűrű a beépített szenzorokat kihasználva képes lesz gesztusokkal vezérelni a kapcsolódó okostelefonokat. Egy mozdulattal exponálhat például messziről a felhasználó, vagy ugyancsak egy mozdulat lesz az ébresztőt elnémítani, mikor felébredt. Támogatja a Samsung Find eszközkereső funkciót is, és van benne rejtett LED fény, ami jól jöhet, ha nem találja az ember, mert így tud jelezni villogással.

Galéria megnyitása

Fekete, ezüst és arany színekben lehet majd hozzájutni a Galaxy Ringhez, az alapja mindegyiknek titán, így nagyon könnyű és ellenálló is egyszerre. Az emberek a gyűrűvel a kezükön bármit csinálhatnak majd, úgy lett tervezve a szerkezet, hogy a víz ne tehessen benne kárt normál körülmények között. Van IP68 tanúsítványa a kiegészítőnek, de még akár 10 ATM nyomást is képes lesz elviselni, szóval „100 méterig vízálló”.

Galéria megnyitása

Hölgyek és urak számára egyaránt lesznek megfelelő méretű gyűrűk. A Galaxy Ring 5-ös mérettől indul és 13-as lesz belőle a legnagyobb. Mindössze 2,3 grammot nyom a legkisebb, de a legnagyobb sem több 3 grammnál. 7 milliméter széles a kiegészítő és 2,6 milliméter vastag lett. Kilenc méretben lehet majd hozzájutni az újdonsághoz, és nem kell attól tartani, hogy lutri lesz, hogy melyik a legjobb az ember ujjára. Minden hivatalos értékesítési ponton lesz egy tálcányi próbaeszköz, sőt mi több, akik a Samsungtól rendelik online, azoknak postázza előre a próbagyűrűket a cég, ezzel megkönnyítve a választást.

Galéria megnyitása

Az 5 és 7 közötti méretekben 17 mAh-s kapacitású akkumulátorral lesz ellátva a gyűrű, a 8 és 11-es méretek esetén 18 milliamperórás az integrált telep, a 12 és 13-as méretű verzióknál pedig már 22,5 mAh-ről beszélhetünk. Az okosgyűrű a legnagyobb verziókban egy töltéssel 7 napig bírja majd, a kisebbek pedig egyaránt 6 napot tudnak majd átvészelni egy feltöltést követően. A Galaxy Ring töltője egy kis tok is egyben, amivel lehet hordozni az apró eszközt, és ebben is van egy 361 mAh-s akku, amiről közel 20 alkalommal fel lehet tölteni.

Galéria megnyitása

A Samsung Galaxy Ring eléggé drága lett, 450 euróba fog kerülni Európában, az Egyesült Államokban pedig nettó 400 dolláros áron kelleti majd a bájait. Ez a termék Magyarországra egyelőre nem érkezik, ami egy sajnálatos hír, de bízunk abban, hogy idővel nálunk is forgalomba kerül majd.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére