Shop menü

MEGÉRKEZETT A GALAXY WATCH ULTRA ÉS A GALAXY WATCH7 CSALÁD

Közvetlen riválist állít a Samsung az Apple Watch Ultrának, miközben frissíti az elérhetőbb eszközeit is.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Megérkezett a Galaxy Watch Ultra és a Galaxy Watch7 család

A Samsung bejelentette a Galaxy Watch7 modelleket, de ezeknél lényegesen érdekesebb az, hogy megismerhettük a Galaxy Watch Ultrát, amiről eddig csak a pletykákban lehetett hallani, és ha minden igaz, méltó ellenfele lesz az Apple Watch Ultrának. A sportosabb okosóra egy teljesen új dizájnt kapott, és a fejlesztők ezúttal több érdekes újítással is szolgálnak.

Továbbra is kitart a Samsung a kör számlapos okosórák mellett, három friss eszköz jött a Galaxy Watch sorozaton belül, és mindegyik kör alakú panelt kapott. A Galaxy Watch Ultra azonban érdekes külsőt öltött, mert ennél a tok már kicsit négyzetesebb, úgynevezett párnatokba lett foglalva, ezzel a trükkel több lesz benne a hely, miközben robusztusabb látványt nyújt. Ez egyértelműen férfi csuklóra szabott megoldás lett, ezt előre lehet bocsájtani.

Galéria megnyitása

A 40 milliméteres Galaxy Watch7 szolgál a hölgyeknek, a 44 milliméteres kivitel már a férfiak kezére lett szabva, és ezek mellé sorol be a Galaxy Watch Ultra 47 milliméteres tokkal. A legkisebb eszköz 1,3 hüvelykes megjelenítőt használ, a társai pedig 1,5 colos panellel lettel felvértezve. Minden esetben AMOLED panelekről beszélhetünk, 432 x 432, illetve 480 x 480 képpontos felbontásokról van itt szó.

Galéria megnyitása

Az okosórák támogatják a folyamatosan aktív képernyős módot, méghozzá színes változatban, így egészen látványos AOD grafikák jelenhetnek majd meg a panelen. A Galaxy Watch Ultra modell képes lesz 3000 nites csúcsfényt villantani, amivel gond nélkül ellensúlyozza az erős napsütést is. Jó hír, hogy minden modell zafír kristályüveggel rendelkezik, így a karcokkal szemben komoly ellenállást mutathatnak.

Galéria megnyitása

A fejlesztők egy új BioActive szenzorral szerelték fel az okosórákat. Erről azt kell tudni, hogy az eddigitől teljesen eltérő fotódiódákat kapott, és a LED-ek is új felállásban, más kivitelben vannak jelen. A régi szenzorhoz képest kétszer jobban teljesíthet az új, és a Samsung hosszú ideje dolgozott ezen a fejlesztésen. A sportolók számára ennek köszönhetően az új órák jobb partnernek bizonyulhatnak majd. Van testhőt érzékelő szenzor és EKG és vérnyomásmérési opció is az órákban, valamint geomágneses szenzorral is rendelkeznek.

Galéria megnyitása

A Google és a Samsung közös fejlesztésében készülő Wear OS platformot alkalmazza a vállalat az újdonságoknál. A Wear OS 5 található meg ezeken a One UI 6 Watch grafikus felhasználói felülettel ellátva. Biztosított a Samsung Health integráció, lesz már Energiaszint követési lehetőség, Wellness tippeket is adhatnak az okosórák, miközben az alvási ciklusok is pontozásra kerülnek az elemzést követően. Digitális számlapok „végtelen” sokasága áll majd rendelkezésére, így mindenki a saját ízlésének megfelelően alakíthatja ki a felületet. Azt is elmondta a Samsung, hogy a Galaxy AI is része már a termékeknek.

Galéria megnyitása

Az okosórák szédületesen nagy teljesítménnyel rendelkeznek majd a felmenőikhez képest. A Samsung az előzetes információknak megfelelően a teljesen új Exynos W1000 rendszerchippel látta el a termékeket. Ez már egy ötmagos rendszerchip, ami akár több mint 3-szor nagyobb teljesítményre lesz képes az előző generációnál alkalmazott lapkához képest. Részletesebben egy külön hírben foglalkoztunk az egység képességeivel. A RAM 2 GB-os méretet öltött, a tárhely pedig 32 GB-tal szolgál minden esetben.

Galéria megnyitása

Opcionálisan 4G LTE modemmel is elérhetőek lesznek az okosórák, valamint kétsávos Wi-Fi-t is támogatnak. Van még a kelléktárukban Bluetooth 5.3 modul és NFC chip is, ezáltal érintésmentes fizetést (Samsung Wallet) is meg lehet velük oldani. Biztosított többfrekvenciás GPS vevő is, ami egyebek mellett a Galileo rendszerre is támaszkodhat a gyorsabb és pontosabb helymeghatározás elérése érdekében.

Galéria megnyitása

A Galaxy Watch7 a kisebb méretben zöld és krém színű lehet, a nagyobb változatban pedig a zöld mellett ezüst opció lesz választható. A Galaxy Watch Ultra ezüst, szürke és fehér színben lesz megvásárolható, ebben az esetben a tok már titánból van. Ennek ellenére sokkal nehezebb a többieknél, hiszen 60 grammot nyom a szíj nélkül, miközben a testvérei 28,8 és 33,8 milliméteresek. Sokféle szíjat kínál majd a Samsung mindegyik okosórához, így a vásárlók biztosan megtalálják majd a számukra ideális megoldást. A szíjak cseréje pillanatok alatt megoldható, így akár az öltözetéhez is igazíthatja ezt a felhasználó.

Galéria megnyitása

Akár 10 ATM nyomást is képes lesz elviselni a Galaxy Watch Ultra, a többieknél pedig 5 ATM nyomástűrésről beszélhetünk a vízállóság tekintetében. Az okosórák teljesítik az IP68 előírásokat, megfelelnek a MIL-STD-810H katonai szabványnak, és az Ultránál még azt is elmondta a cég, hogy használható akár 9000 méteres magasságban, és 500 méterrel a tengerszint alatt is. Még olyan extrák is akadnak a Watch Ultránál, mint az SOS funkció, ahol a vészhívás mellett hangos sziréna is bekapcsol.

Galéria megnyitása

Mérettől függően 300 vagy 425 milliamperórás kapacitású akkumulátort használnak majd a Galaxy Watch7 modellek, a Galaxy Watch Ultrába pedig sikerült a tervezőknek bezsúfolni egy 590 milliamperórás kapacitású telepet. Tölteni vezeték nélküli eljárással lelhet az eszközöket, WPC szabványnak megfelelő vezeték nélküli töltést támogatnak. Nem meglepő módon az Ultra bírja majd legtovább egy töltéssel, de egyik eszköz sem lesz az üzemidő bajnoka. Energiatakarékos módban is maximum 4 nap nézheti ki az Ultrával, de kétnaponta tölteni kell normál használat esetén.

Galéria megnyitása

A Samsung Galaxy Watch7 40 mm-es méretben 130 ezer forintról indul és 140 ezer forintot kóstál majd a 4G LTE támogatással együtt. A Galaxy Watch7 44 milliméteres tokba csomagolt változatban 150 ezer forintról indul és 160 ezer forintba kerül majd a 4G LTE modemmel. Ezeknél lényegesen magasabb árat kell majd fizetnie azoknak, akik a zászlóshajóra pályáznak, a Galaxy Watch Ultra ugyanis 280 ezer forintos áron kelleti majd a bájait. Az előrendelők egy-egy ajándék szíjat fognak kapni a Samsungtól 15-25 ezer forintos értékben.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére