Öt Galaxy frissült Android 10-re, 2018-as modellek is érintettek

A Samsung a One UI 2 felültbe csomagolta a frissítéseket a Galaxy A és M-szériás eszközök számára.

Öt Galaxy frissült Android 10-re, 2018-as modellek is érintettek

Lendületesen érkeznek az Android 10 frissítések a Samsungnál, ezúttal majdnem féltucatnyi mobil került a terítékre. És olyan okostelefonok is érintettek már, amelyek 2018-ban mutatkoztak be a középkategóriában. Ebből következik, hogy ezek a készülékek már a második főverziós frissítésükért állhatnak sorba.

A Samsung egy kicsit lemaradva kezdte meg az Android 10 frissítéseknek a terjesztését, de lassan itt lesz a legtöbb mobil, amire elkészült az új operációs rendszer a One UI 2 grafikus felhasználói felülettel. Ezúttal arról számolhatunk be, hogy már a Galaxy A80, a Galaxy 50, a Galaxy M30s, a Galaxy A6 (2018) és a Galaxy A7 (2018) számára is kész az új főverzió. A különböző eszközökre eltérő régiókban bukkantak fel a frissítések, de a következő hetekben globálisan mindenkihez eljutnak majd.

Galéria megnyitása

A Galaxy A-szériás okostelefonok jelen állás szerint mind a teljes értékű One UI 2 grafikus felületet kapták meg. A Galaxy M30s viszont kénytelen beérni a One UI Core 2-vel, ami a legfontosabb újításokat magában foglalja, de néhány extrától mentes. Az Android 10 által nyújtott újdonságokból pedig mindegyik készülék részesülni fog, ennek megfelelően tovább fejlődik a gesztusvezérlés, és a sötét mód is jobb lesz, mivel minden alkalmazást átjár majd. Ez utóbbi az AMOLED kijelzős mobiloknál még az üzemidőre is jó hatással lehet.

A felsorolt okostelefonoknak a tulajdonosai a frissítés telepítését követően azt is megfigyelhetik, hogy tovább lett finomítva a grafikus felhasználói felület, megváltoznak például ikonok, és jobb lesz a vizuális összhatás. Részben ennek az eredményeként a fontos tartalmak nagyobb felületet kapnak majd a képernyőn, és könnyebben elérhetőek lesznek. A játékos mód esetében a legfontosabb értesítések, például a bejövő hívások, egy minimális részen ugranak majd fel. A Fókusz mód lehetőséget nyújt majd arra, hogy a mobil kevésbé terelje el az ember figyelmét, és a szülői felügyelet is fejlődésen ment keresztül. A Galaxy M30s-nél le kell mondani például a képernyőrögzítő opcióról, a többieknél ez is adott lesz.

Galéria megnyitása

A biztonsági frissítések szempontjából teljesen ugyanaz vár az összes szóban forgó okostelefonra. A mobilok egyaránt a 2020. márciusi, tehát a legfrissebb javításokat vonultatják fel. A Samsung általában erre különösen nagy figyelmet szentel, nagyon ritkán fordul az elő, hogy nem az aktuális biztonsági csomaggal fut egy főverziós frissítése

Az Android 10 frissítése mérete modelltől és régiótól függően egyaránt változhat, de átlagosan 1,5 GB körüli méretet szokott ölteni, éppen ezért a letöltés előtt érdemes stabil és gyors hálózati kapcsolatot keresni. A telepítést pedig minimum 50 százalékos töltöttségi szint mellett ajánlott megkezdeni. Így elkerülhetőek a problémák.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap