Összeomlásokat okozó Office 2010 frissítéseket vont vissza a Microsoft

A jelek szerint rögtön három olyan frissítés is megjelent az elmúlt hetek folyamán, amelyek problémákat okoznak.

Összeomlásokat okozó Office 2010 frissítéseket vont vissza a Microsoft

A Microsoft szoftverfejlesztői gépezetébe október folyamán elég sok homokszem került, amelynek eredményeként vissza is kellett vonni egy időre a Windows 10 October 2018 Update névre keresztelt frissítőcsomagot, ami a napokban szerencsére újra elérhetővé vált. A jelek szerint viszont nem csak a Windows 10, hanem az Office 2010 frissítéseit sem sikerült hibátlanul megoldani, legalábbis erre utal az a tény, hogy a napokban több frissítőcsomagot is visszavont a gyártó.

Az Office 2010-es kiadásához két frissítés is megjelent november hatodikán: az egyik a KB2863821-es, a másik pedig a KB4461522-es jelölést viseli. A Microsoft friss tájékoztatása szerint mindkét frissítés használatakor előfordulhatnak alkalmazás-összeomlások, amelyek a Microsoft Access mellett egyéb alkalmazásokat is érinthetnek, így mindenkinek azt javasolják, töröljék ezeket a frissítéseket, amennyiben korábban települtek. A vállalat egyelőre nem tud megoldást nyújtani a problémára, csak annyit tettek, hogy a két említett frissítést visszavonták addig, míg az összeomlásokat okozó hibákat ki nem javítják.

A fenti két frissítés mellett egy KB4461529-es változat is érkezett egy héttel később, azaz november 13-án, ami már az Outlook felhasználók számára okozott kellemetlenségeket: a levelezőprogram néha-néha egyszerűen összeomlott. Ezt a frissítést viszont már nem vonták vissza, ugyanis a Microsoft szerint fontos biztonsági fejlesztéseket tartalmaz, amelyek segítenek az Office felhasználókra leselkedő veszélyek elkerülésében. A hibásan működő Outlook 2010 helyett azt ajánlja a vállalat az érintetteknek, hogy használják helyette a webes levelezőrendszert addig, míg a problémára megoldást nem találnak.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap