Összefog az Intel és a MediaTek, hogy kiterjesszék az 5G-t a PC-kbe

A jövőben igazán különleges kapcsolati lehetőségeket nyújtó eszközök jöhetnek az Intel-MediaTek partnerség révén.

Összefog az Intel és a MediaTek, hogy kiterjesszék az 5G-t a PC-kbe

Az 5G sok érdekes változást hoz a készülékek működésében, olyan lehetőségeket teremt, amikre korábban nem lehetett számítani a fogyasztói eszközök esetében. A MediaTek és az Intel most egy szoros partnerkapcsolatot létesített, aminek keretében a személyi számítógépekbe is 5G támogatással rendelkező hálózati modem kerülhet.

Az együttműködést az Intel jelentette be először hivatalosan. A gyártóóriás elmondása szerint a MediaTekkel közösen képes lesz megvalósítani a következő generációs PC platformok esetében az 5G támogatás biztosítását. A tajvaniakkal közösen a vállalat olyan 5G-s megoldásokat fejleszthet, minősíthet és támogathat, amelyek jelentős hatással lehetnek a felhasználói élményre.

„Az 5G arra vár, hogy egy új szintjét tegye lehetővé a számítástechnikának és a csatlakoztathatóságnak, amely átalakítja a világgal való interakciónk módját. A MediaTekkel létrejött partnerség vezetővé tesz minket a mélyreható mérnöki, rendszerintegrációs és összeköttetési tudásban, amit felhasználva 5G élményt tudunk szállítani a világ legjobb következő generációs PC-i számára.” – jelentette ki Gregory Bryant, az Intel ügyvezető alelnöke.

Galéria megnyitása

A mostani bejelentés egyik érdekessége, hogy az Intel egyébként rendelkezett saját modemes ágazattal, de ettől megvált, eladta az Apple számára a szóban forgó divíziót nagyjából 1 milliárd dollárért cserébe. Szóval ezért kellett most egy külső partnert keresnie az 5G biztosítása érdekében, és így juthatott kedvező helyzetbe a MediaTek, aki minden bizonnyal jó ajánlatot tett le az asztalra. Konkrétumokat nem lehet tudni azzal kapcsolatban, hogy pontosan milyen feltételekkel állapodott meg az Intel és a MediaTek.

A hír abból a szempontból nem is volt váratlan, hogy külső partnert keresett az 5G-hez az Intel, inkább az okozott az ágazatban egy kisebb meglepetést, hogy a MediaTek került kiemelt helyzetbe. A legtöbb vállalat a Qualcomm megoldásai iránt érdeklődik, azokat próbálja felhasználni. Viszont az utóbbi időben az látszott, hogy a MediaTek nagyon komolyan veszi az 5G fejlesztését, és viszonylag jól is áll ezzel. Így alakulhatott ki a mostani helyzet, hogy nem a Qualcomm, esetleg a Samsung nyerte el az Intel partnerségét, hanem a MediaTek lett a befutó.

Egyes híroldalak megjegyzik, hogy a bejelentésből az érződik, hogy az Intel és a MediaTek egészen mély kapcsolatot készül kiépíteni, szóval az Intel nem feltétlenül a partnere kész dizájnjaira pályázik, hanem félig-meddig egyedi konstrukciókat hozhat össze közös erővel. A kollaboráció révén akár mélyebben integrált 5G-s platformokat is kialakíthat majd az Intel a jövőben érkező számítógépek számára.

A Dell és a HP készülékei lesznek az elsők, melyekben az Intel és a MediaTek együttműködésének a gyümölcseként megszületnek. Viszont ezekre még eléggé sokat kell várni, több mint egy év múlva kerülhetnek forgalomba a kész termékek. Az Intel arról beszélt, hogy 2021 első negyedévében esedékes azoknak az 5G-s PC-knek a megjelenése, amelyekhez a MediaTek asszisztál.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap