Összefog az Amazon, Apple és a Google az okosotthonok érdekében

Rengeteg másik cég is része a Project Connected Home over IP csoportnak, ahol a cél a teljesen nyílt szabvány létrehozása.

Összefog az Amazon, Apple és a Google az okosotthonok érdekében

Az elmúlt években a különböző kapcsolódó eszközök elburjánzottak az otthonokban is, és rengeteg különböző megoldás került terítékre, amikből a felhasználók bőszen válogathattak. Viszont általános probléma, hogy ezek a kütyük nem feltétlenül tudnak összhangban üzemelni. Erre szeretne megoldást nyújtani a Project Connected Home over IP csoport.

Az új törekvések mentén nagyon sok gyártó fogott össze, erről pedig örömmel számolunk be, hiszen nagyon ráfért már erre a területre, hogy történjen valami. Nehezen volt tartható az eddigi helyzet az okosotthon eszközök terén, hiszen mindennaposak voltak a kompatibilitás hiányából fakadó kellemetlenségek. A Project Connected Home over IP keretében elvileg egy olyan nyílt szabványt fejlesztenek ki az iparág legjelentősebb szereplő, ami mindenki számára megfelelő lehet, és megoldást nyújthat az eddigi gondokra.

Galéria megnyitása

A nyíltság nagyon fontos lesz, ez az egyik alappillére a rendszernek, ennek köszönhetően terjedhet majd el megkötések nélkül. A Project Connected Home over IP égisze alatt a vállalatok megpróbálnak majd egy olyan megoldást létrehozni, amivel mindenki nyerni fog. A szabványnak köszönhetően az otthonokban elhelyezett, teljesen különböző termékek is képesek lehetnek majd arra, hogy egymással kapcsolatot teremtsenek, kommunikáljanak. Lényeges az is, hogy a készülékekhez köthető felhős szolgáltatások is megfelelő kompatibilitással rendelkezzenek, és a mobilappok is simán menjenek.

A projekt céljai között szerepel az is, hogy az átjárhatóság és a kompatibilitás növelése mellett a biztonság is jobb legyen. Az újonnan piacra kerülő különleges kütyük fejlesztése során többször elhanyagolták korábban a biztonságot, és bizony nem példátlan az, hogy ilyen készüléken keresztül jutottak be védett hálózatra illetéktelenek. A Project Connected Home over IP esetében erre a legkevesebb esélyt szeretnék hagyni a vállalatok.

Galéria megnyitása

Az Amazon, az Apple és a Google mellett tagja még a frissen alakult csoportnak a Zigbee Alliance, az IKEA, a Legrand, az NXP Semiconductors, a Leedarson, az NMB Networks, a Resideo, a Samsung a SmartThingsszel, a Schneider Electric, a Signify (Philips Lighting), a Silicon Labs, a Somfy, és a Wulian is. Szóval meglehetősen népes és nívós társaságról van szó, akik mindent megtesznek majd azért, hogy a megfelelő irányba előrébb mozdítsák ezeket a fejlesztéseket.

A Project Connected Home over IP csoport az új szabvány létrehozásán felül arra is törekedni fog, hogy ezt megfelelően terjessze, megpróbálja a lehető legtöbb partnert beszervezni, akik már úgy készíthetnek majd lakáskiegészítőket, hogy azok tökéletesen használhatóak legyenek a többi megoldással együtt. Ennek keretében például az olyan digitális asszisztensek támogatása is simábban megy majd, mint például az Amazon Alexa, a Google Assistant és az Apple Siri.

Galéria megnyitása

Eredménye a mostani összeborulásnak 2020 végére lehet a szereplők nyilatkozatai alapján. Az újdonság biztosan az IP protokoll köré fog épülni, és működik majd a különböző kapcsolódási technológiákkal. Fontos viszont, hogy ez nem jelenti azt, hogy minden kapcsolódni fog az internethez.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap