Shop menü

ÓRIÁS TÁBLAGÉP JÖTT A HUAWEI-TŐL A CHIPPEL, AMI NEM IS LÉTEZHETNE

Befuttott a MatePad Pro 13.2, hihetetlenül könnyű és vékony lett, miközben izgalmas hardveres alapot használva még új toll is jár hozzá.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Óriás táblagép jött a Huawei-től a chippel, ami nem is létezhetne

A Huawei nemcsak, hogy képes újabb és újabb mobilokat, viselhető kiegészítőket, tableteket és egyebeket letenni az asztalra, hanem még azt is meg tudja oldani, hogy olyat mutasson, amit előtte senki. Pedig annyi amerikai szankciót vezettek már be vele szemben, hogy azt felsorolni is nehéz lenne. Most itt a MatePad Pro 13.2, és olyan légies lett, ami mindenkit meglepett.

Egy 13,2 colos táblagéppel állunk szemben, ami sok jó lehetőséget biztosít, miközben a tömege mindössze 580 gramm.

Egy olyan OLED technológiás képernyő van a MatePad Pro keretei közé szorítva, ami 2880 x 1920 képpontos felbontással rendelkezik, 144 Hz-es működésre is képes, és 1000 nit lehet a fényereje. A színhűsége is kiemelkedően jó, miközben a DCI-P3 színtér alkalmazását is támogatja, és többféle HDR tartalom kezelésére is képes.

Galéria megnyitása

A 3:2-es képarányú szerkezeten a HarmonyOS 4 rendszer rajzolódik ki, ami egyre több egyedi megoldást alkalmaz már, miközben a különböző piacterek támogatásával sokféle appot beszerezhetővé tesz. Támogatja a MatePad Pro 13.2 az érintőtoll használatát, és a Huawei bejelentette a tablettel együtt az új M-Pencilt, ami már a harmadik generációnál jár. A StarLight technológiáját használja a kiegészítő, 10 ezer nyomásszintet érzékel, késleltetése pedig lényegében nincs, 0 ms-re képes a cég elmondása szerint. 20%-kal pontosabb is mint az Apple cerkája, legalábbis a Huawei szerint.

Galéria megnyitása

A dedikált billentyűzet nemcsak egy jól kidolgozott gombsort kapott, hanem egy igen nagy touchpadnak is otthont ad. A kiegészítőkkel együtt a MatePad Pro 13.2 egy rendkívül hatékonyan használható igás ló lehet, amire a felhasználó bárhol és bármikor számíthat. Legyen szó grafikus munkáról vagy dokumentumok kezeléséről. Biztosított a WPS Office, több grafikus szoftver és kreatív munkát segítő applikáció egyaránt.

Galéria megnyitása

A HiSilicon Kirin 9000S rendszerchipet kapta meg az új MatePad modell, amit több szempontból is nyugodtan nevezhetünk rejtélyesnek. Az Egyesült Államok illetékesei vizsgáljak ezt a fejlesztést, és nem igazán akarják azt elfogadni, hogy a technológia korlátozások ellenére a kínaiaknak a SMIC partnerségében sikerült összehozni egy ütőképes 7 nm-es lapkát. Ez a felsőkategóriához közeli tempót nyújt több egyedi megoldással, például HT alkalmazásával. A nagy gépbe még nagy hűtés is elfért.

Galéria megnyitása

A szerkezetben az erős a körülmények ellenére úgy fest, hogy nem lesz kevés, és a körítéssel sem lesz majd gond a lapkánál. A bejelentés szerint 12 vagy 16 GB RAM lesz a MatePad Pro 13.2-ben, a tárhely pedig 256 vagy 512 GB, de akár 1 TB kapacitású is lehet.

Galéria megnyitása

Rendelkezik a Huawei friss sikervárományosa kétsávos Wi-Fi 6 támogatással (2,4 és 5 GHz), valamint adott a Bluetooth 5.2 modul is. A kapcsolati képességek listáján szerepel a fejlett GPS vevő is egyebek mellett a Galileót is támogatva. Üröm az örömben, hogy a mobil hálózati modemről teljesen le kell itt mondani.

Galéria megnyitása

A tableteknél a kamerák nem szoktak nagy figyelmet kapni, de a Huawei igazából ezen a téren sem vette teljesen félvállról a feladatot. Az előlapi kamera 16 megapixeles, támogatja a kép kivágását videohívásoknál, és került mellé még egy 3D ToF szenzor is. A hátlapon pedig kettő kamera dolgozik, az egyik 13 MPixeles, ez a főkamera, PDAF támogatással is rendelkezik, a társa pedig egy 8 megapixeles érzékelőre épül és ultraszéles látószögű optikát kapott. Van LED-es segédfény is a kamerák mellett hátul, így lehet rosszabb fényviszonyok mellett is fotózni, videózni.

Galéria megnyitása

Zöld, fekete és fehér színben lesz megvásárolható az 5,5 milliméter vastag tablet. Összesen 6 darab hangkeltőt helyeztek el a burkolat alatt a MatePad Pro 13.2-ben a tervezők, és valóban erőteljesen szólalta majd meg minden dalt és videót. A Histen hangzásjavító is része a csomagnak természetesen. Mikrofonból is négyet kapott a termék, a Huawei semmivel nem spórolt. Az USB-C csatlakozóról is megtudhattuk, hogy USB 3.1 Gen 1 szabványnak megfelelő.

Galéria megnyitása

Hírünk alanya egy 10 100 milliamperórás kapacitású teleppel lett felvértezve, és egészen gyorsan fel lehet majd tölteni. 88 wattos teljesítményű SuperCharge gyorstöltés támogatott itt, ennek köszönhetőn 40 perc elég a 85%-os szint eléréséhez, és kicsit több mint egy órába telik majd a 100%-os szint elérése. Normál használatban gond nélkül bírja majd 10 órán át, persze intenzívebb használattal gyorsabban lemeríthető.

Galéria megnyitása

A Huawei MatePad Pro 13.2 5200 jüanról indul, ami jelenleg kb. 260 ezer forintnak felel meg, és egészen 8300 jüanig felmehet az ára, ami már 420 ezer forintos összeget jelent átszámolva. Ez utóbbi esetben viszont már minden része a csomagnak, a 16 GB/1 TB-os tablet mellett a billentyűzet és az új toll is.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére