Olcsón lehet bárkinek okosotthona

Az egymással együttműködni képes eszközök nem csak kényelmesek és energiát takarítanak meg, de a biztonságot is tudják növelni, például lehetővé teszik, hogy a mobilunkon láthassuk a lakásunkban lévő kamera képét.

Olcsón lehet bárkinek okosotthona

Bár a Digital Equipment Corporation alapítója, Ken Olsen valóban azt mondta 1977-ben, hogy „Egyetlen személynek sincs oka arra, hogy számítógép legyen a háztartásában”, a mondatot kiragadták a kontextusából. A tehetségével és szorgalmával a tech-szcéna legnagyobbjai közé emelkedő szakember ugyanis nem a PC-ket tartotta fölöslegesnek. A tudományos-fantasztikus filmek ihlette, egy egész házat szabályozó központi irányítóegységekről gondolta azt, hogy soha, senki sem fogja azokat használni. Vagyis annak a véleményének adott hangot, hogy az emberek nem akarnak majd egy fedél alatt élni az efféle, kiismerhetetlen masinákkal.

Ahogy azt megállapíthatjuk, Olsen az ágazat mesterfogásait épp olyan jól ismerte, mint az emberi lélek rejtelmeit. Hisze, miközben vitathatatlan az utóbbi években egyre több efféle kütyü fogy, a mobiltelefonokat leszámítva az okoskészülékek nem elhanyagolható hányadát a mai napig körüllengi valamiféle rejtélyes-misztikus aura. Egyesek attól tartanak, hogy műszaki, vagy informatikai diploma nélkül esélyük sincs arra, hogy üzembe helyezzék és kezeljék ezeket a készülékeket. Míg mások a kiberbiztonság miatt bizalmatlanok, és nem akarnak egy modern trójai falovat a magukénak tudni.

Lássuk hát pár, a tévképzetek ködét reményeink szerint eloszlató, biztonságos szerkezetet, melyeknek használatához nem kell, hogy egy tapasztalt átlagembernél jobban értsünk a huszonegyedik század vívmányaihoz!

Galéria megnyitása

BEURER 589.26 WL 80 ébresztőfény esélyesen még a technikával hadilábon állókból, vagy a személyes adataikat kiskapukat kereső hackerektől féltőkből sem vált ki szélsőséges reakciókat. A többféle színben kapható készség képes szimulálni a napfelkeltét és a napnyugtát. Ráadásul nem kevesebb, mint három ébresztési időpontot állíthatunk be rajta, olvasólámpaként is használhatjuk, és a szundi-üzemmód sem hiányzik.Ezeken túl rádióként is remekül szuperál, és magától értetődően a saját zenéinket is lejátszhatjuk a gépen.

Galéria megnyitása

A látványosabb dolgokat kedvelőknek a Philips Hue White and Color Ambiance GU10 kezdőkészletre érdemes vetniük egy pillantást. A mobilunkkal játszva kezelhető lámpák összesen tizenhatmillió színnel tehetik egyedivé az otthonunkat. Kizárt, hogy ne találjunk köztük egy olyat, amelyik igazodik az éppen aktuális hangulatunkhoz, és azt is megszabhatjuk, hogy megadott időszakokban milyen színekben pompázzon lakhelyünk. Ha nehezen kászálódunk ki az ágyból, kedvenceinkkel tehetjük kissé kellemesebbé az amúgy nyögvenyelős ébredést. Sőt, ha van Alexánk, Google asszisztensünk, vagy Apple HomeKit-ünk, akkor akár a hangunkkal is ki-be kapcsolhatjuk, vagy átállíthatjuk a nem kevesebb, mint 25000 órányi névleges élettartamú lámpákat. Feltéve, hogy azokat előtte a gyártó intelligens világítási rendszerének „agyához”, a Hue Bridge-hez kötjük.

Ha azon felbuzdulva, hogy a fényforrások beváltották a hozzájuk fűzött reményeket, szeretnénk egy kicsit bővíteni otthonunk okospalettáját, több lehetőségünk is van. A legbölcsebben akkor járunk el, ha némi védelembe invesztálunk, mert már egy szerényebb összegért is sokat tehetünk azért, hogy borsot törjünk a kéretlen látogatók orra alá.

Galéria megnyitása

A kiváló ár-érték arányú XIAOMI Mi Smart Sensor Set okos otthon kezdő csomagban rengeteg mindent találunk. Egy tizenhatmillió színű RGB éjjeli lámpa és egy ébresztőóra mellett egy különleges ajtócsengő is a pakk részét képezi. Ez, ha valaki megnyomja annak gombját, üzenetet küld a mobilunkra és mi pontosan tudhatjuk, hogy mikor kerestek minket. Védelmünkről mozgás és ablakra-ajtóra helyezhető nyitásérzékelők gondoskodnak. Ha távollétünkben kinyílik valami, aminek zárva kéne lennie, esetleg a rendszer úgy érzékeli, hogy az elvileg üres házban vannak, már kapjuk is az értesítést. Megjegyzendő, hogy mivel a rendszer akár harminc szenzor jeleit is képes fogni, ha veszünk pár extra egységet, könnyűszerrel garantálhatjuk, hogy a tudtunkon kívül senki se jusson be hozzánk. Az sem mellékes, hogy természetesen a készülékeket online is ellenőrizhetjük-irányíthatjuk és egy kedvünk szerint programozható, univerzális kapcsoló is megkönnyíti a dolgunk. Végül, ha vannak más okos-eszközközeink is, azokat szinkronizálhatjuk a központi egységgel.

Galéria megnyitása

SWANN Wire-Free Smart Security Camera is igencsak jó szolgálatot tehet, ha meg akarjuk védeni szeretett otthonunk. A könnyű és kicsi, -10 és +45 fok között üzemelő kamera legfőbb erénye passzív infravörös, avagy PIR rendszere. Ennek lényege, hogy ha összekötjük az okostelefonunkkal, akkor más, kezdetlegesebb mozgásérzékelő technológiát használó modellekkel szemben nagyságrendekkel kevesebb a téves figyelmeztetés. Nem fordulhat elő, hogy egy szárítókötélen himbálózó törülköző, a széltől megrezzenő bokrok, vagy hulló falevelek okozta ál-vészhelyzetek keserítsék meg az életünk.

Galéria megnyitása

Záróakkordként az AIRLIVE SK-103 Smart Home Kit C beszerzésén is érdemes lehet elgondolkozni. Ennek a legfőbb erőssége három az egyben funkciója, azaz a szett ezért a mozgást, a fényt és a hőt is érzékeli.

Ahogy az remélhetőleg ennyiből is világos, az otthoni használatra kitalált okosketyerék kezelésében egyrészt nincs semmi ördöngösség, másrészt az elmés szerkentyűk értünk vannak, és nem ellenünk. Így egészen kevés idő és pénz rászánásával könnyebbé, illetve biztonságosabbá tehetjük az életünk.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap