Olcsóbb Nokiák frissültek az Android 11-re

A HMD Global lassan, de biztosan halad a frissítések terjesztésével.

Olcsóbb Nokiák frissültek az Android 11-re

Nehezen kezdett bele a HMD Global az Android 11 terjesztésbe, de most már úgy tűnik, hogy minden rendben megy. A Nokia 8.1 és a Nokia 3.2 után az elmúlt napokban újabb Nokiák kerültek a terítékre. A vállalat ezúttal a Nokia 4.2 és a Nokia 2.2 frissítésére kerített sort.

A HMD Global az Android One platformnak megfelelő támogatást biztosít az okostelefonjai számára, és ez bizony egy komoly fegyvertény lenne. Az utóbbi időben ugyanis sajnos mindig valamilyen problémába futott. És bár most már halad a frissítésekkel, a korábban közölt menetrendjéhez nem igazodik. A Nokia 5.3-nak például az elsők között kellett volna Android 11-re váltania, de ez a mai napig nem történt meg, Az Android 2.2 frissítését is az első körben szerette volna a cég megoldani, de erre csak most került sor.

Galéria megnyitása

A Nokia 4.2 és a Nokia 2.2 egy széria keretében debütált 2019-ben, az előbbi modell már több mint kétéves, az utóbbi pedig nyáron fogja a második születésnapját ünnepelni. Mindkét masina az Android 9.0 rendszerrel került bevetésre, ami azt jelenti, hogy az Android 11 már a második főverziós frissítésük. Az Android One keretei között ennyit kell biztosítani, szóval nagy valószínűséggel a szóban forgó készülékek utoljára kaptak főverziós frissítést.

Galéria megnyitása

A több mint 1 GB-os csomag telepítését követően a felhasználóknak egyszerűbb lesz a dolga a beszélgetéseik kezelése során. Az üzenetváltások egy blokkba lesznek összefogva az értesítési területen, és csak a kiemelt prioritású értesítések előzhetik majd meg a kapcsolattartáshoz fűződő értesítéseket. Az értesítési buboréknak köszönhetően a multitasking kényelmesebbé válhat, és a legfontosabb alkalmazásokat egy lebegő ablakban bármikor elő lehet majd kapni.

Galéria megnyitása

A készülékeknek nemcsak kényelmesebb, hanem biztonságosabb is lesz a használata a frissítést követően. Az Android 11 sok újítása körül a HMD Global a kiadási jegyzékben azt emelte még ki, hogy innentől lehetősége lesz a felhasználóknak egyszeri hozzáférési engedélyeket kiadni a különböző applikációk számára, így azok a háttérben nem férhetnek majd hozzá bármihez, ami a működésükhöz kellhet. A kamerát, a mikrofont és a helyinformációt is lehet így óvni. És a Google Play rendszer is előre lépett a biztonságot tekintve, ehhez köthetően több apró javítást is tartalmaz az Android 11 frissítés.

A készülékek még a márciusi javításokkal együtt kapták meg az Android 11 operációs rendszert. A biztonsági frissítésekből viszont a készülékek nem utoljára részesültek. Az ilyen jellegű csomagokat a HMD Global már három éven keresztül biztosítja, szóval egy ideig még biztosan foltozva lesz az Android kapcsán felmerülő összes sérülékenység.

Galéria megnyitása

Egy ideje már azt is közzéteszi a HMD Global, hogy regionális tekintetben hol indul a frissítés. És az a jó hírünk van, hogy a Nokia 2.2 esetében a hazai forgalmazású modellek is ki lettek emelve, a Magyar Telekomnál vásárolt készülékek elsőként kapják meg az Android 11-et, de azoknak sem kell majd erre túl sokat várnia, akik más forrásból jutottak hozzá az olcsó okostelefonhoz korábban. A Nokia 4.2-nél az első körből a hazai felhasználók kimaradhatnak, de a következő hetekben minden készülék rendben frissül majd.

Mivel a cég már eltért a korábban kiadott frissítési ütemtervétől, így nem lehet azt tudni, hogy mely készülékek fognak a következő körben terítékre kerülni. A Nokia 5.3 az, aminél a leghosszabb ideje csúszik az Android 11 érkezése, de a HMD Globalnak még több mint egy tucat modellnél kell gondoskodnia erről.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap