Okos mikrohullámú sütő WiFi-vel, recepttárral

Az újdonság egyéniségünkhöz passzoló recepteket ajánlj fel, képes a sütési idő és a hőmérséklet automatikus beállítására, és hanggal és kézjelekkel is vezérelhető.

Okos mikrohullámú sütő WiFi-vel, recepttárral

Az okoseszközök napjainkban egyre komolyabb szerepet játszanak életünkben. Okos mosógépről, okos szárítógépről, okos autóról, illetve okos kanálról már hallhattunk, most azonban bemutatkozik az okos mikrohullámú sütő is, ami – készítői közbenjárásával – éppen a Kickstarteren próbálja megszerezni a sorozatgyártás beindításához szükséges kezdőtőkét.

A MAID (Make All Incredible Dishes) névre keresztelt eszköz egy elektromos sütő, ami mikrohullámú funkcióval is rendelkezik, célja pedig az, hogy az ételkészítést egyszerűbbé, élvezhetőbbé varázsolja, plusz figyeljen használói fittségére is. A MAID tehát egy speciális okos sütő, amely WiFi vezérlővel és kapacitív érintőkijelzővel egyaránt rendelkezik, sőt, még okostelefonos alkalmazás is jár hozzá.

Az okos sütő a WiFi kapcsolaton keresztül hozzáfér a közösségi receptadatbázishoz, plusz okostelefonunkhoz is, így képes értesíteni, ha kész az étel, plusz sütési szokásainknak, illetve napi aktivitásuknak megfelelően recepteket is képes ajánlani. A termék különösen jól jöhet, ha hatékonyan tartani szeretnénk a személyre szabott diétát, ugyanis a rendelkezésre álló adatok alapján képes a napi kalóriaigényünk kiszámolására, majd ennek megfelelően különböző ételeket tud ajánlani. A receptadatbázis persze nem csak az okos sütőhöz kínál recepteket, hanem egyéb eszközökhöz is.

A recept beszerzése és az étel összeállítása után a sütési időt, illetve a hőfokot is automatikusan beállítja, majd szól, ha kész az étel – a sütési paramétereket igény esetén természetesen módosítani is lehet. A recepteket az érintőkijelzőn keresztül lehet megtekinteni, de a készítők arra is gondoltak, hogy az étel összeállítása közben nem feltétlenül érdemes koszos kézzel tapogatni a hat hüvelykes képátlójú érintőkijelzőt, több tucatszor kezet mosni emiatt pedig igen kényelmetlen. Éppen ezért hangalapú, illetve gesztusalapú vezérlésre is van mód – utóbbi egyelőre csak az amerikai angol nyelvet támogatja.

A MAID persze nem csak az étkezésre, de a mozgásra is nagy figyelmet fordít: egy kiadós étkezést követően – kellő pihenés beiktatásával – mozgásra is ösztönöz, például elküld futni az okostelefonos appon keresztül.

A MAID várhatóan következő év októberétől kezdve lesz elérhető kereskedelmi forgalomban, amennyiben sikerül elérni a kitűzött célt, illetve minden a tervek szerint halad. Aki szeretne egy ilyen okos sütőt, 449 dollárnyi támogatásért cserébe megkaphatja – az igazán gyorsak már 369 dollárért is lecsaphatnak a MAID-re. A fejlesztők, akik hasznos alkalmazásokkal szeretnék gazdagítani a MAID repertoárját, egy speciális kiadást vásárolhatnak, ami 2000 dollárba kerül és a MAID Developer Edition nevet viseli.

A termékkel kapcsolatban további információk itt találhatóak.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward