Shop menü

OFFLINE ELÉRHETŐ MIXET TESZTEL A SPOTIFY, AMI SOKAKNAK LEHET ÉRDEKES

Ha nincs mobil hálózati kapcsolat, és az ember már unja a megszokott, offline hallgatásra mentett dalokat, akkor kiváló szolgálatot tehet majd az új offline mix.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Offline elérhető mixet tesztel a Spotify, ami sokaknak lehet érdekes

A Spotify az utóbbi időben olyan fejlesztésekkel rukkolt elő, amikkel nem feltétlenül lopta be magát az emberek szívébe. Azt lehetett érezni, hogy nem igazán az igényeket veszi figyelembe, hanem csak a saját elképzelési hajtják, és sokszor dob be olyan dolgokat, amikre semmi szükség nem lenne, amit azonban várnak a népek, nem valósítja meg.

Egyre jobban fel van „pimpelve” a szolgáltatás és a kliens alkalmazása olyan dolgokkal, amikre nem különösebben lenne szükség, intenzív vizuális elemek és videók vannak már mindenhol az appba. Ezzel párhuzamosan pedig a cég folyamatosan halasztja a lossless zenehallgatási lehetőség bevezetését, amit már több mint két évvel ezelőtt harangozott be, és milliók várnák. Azt pedig már csak halkan tesszük hozzá, hogy mostanra a legtöbb nagy riválisánál van valamilyen formában magasabb minőségi opció. De most legalább az offline mix esetében egy érdemi újítás került kilátásba.

Galéria megnyitása

A fejlesztésről maga Daniel Ek számolt be a Twitteren. „Your Offline Mix” néven szerepelhet majd a szolgáltatásban az új lista, ami a nevének megfelelően, akkor is lejátszható lesz, ha az ember olyan helyre keveredik, ahol nincs semmilyen internetelérési lehetőség. Nem áll rendelkezésre Wi-Fi, és a mobilinternet elérése sem biztosított.

A Spotify alapítója és vezérigazgatója arról nem osztott meg részleteket, hogy pontosan miként műdödik majd ez a fejlesztés. Annyit tudhatunk, hogy jelenleg még fejlesztés alatt áll. A Your Offline Mix ikonkja nagyon árulkodó lesz, egy áthúzott felhőt jelképez, ráadásul szürke alapszínt kapott, hogy még inkább kiemelkedjen a felhasználó számára összeállított listák között. Valószínűleg ott lehet majd ezt megtalálni, mint a Napi Mixeket, a Zeneradart vagy éppen az E Heti Kalandot, de erről sem esett szó, akár az is lehet, hogy csak a készülék offline állapotában fog felbukkanni.

Az nem új dolog, hogy a Spotify lehetővé teszi a dalok letöltését, az előfizetők már hosszú ideje tudnak menteni zenéket offline hallgatásra. Ilyen módon lehet spórolni az adatforgalommal, meg persze akkor is jól jön ez, ha valamiért éppen tényleg nincs semmilyen elérhető online kapcsolódási lehetőség. De a letöltött dolgokat egy idő után talán megunhatja majd a hallgató, és ezért lesz hasznos a Your Offline Mix lejátszási lista.

Galéria megnyitása

A megosztott képen látható leírás tanúsága szerint az offline zenemixet a legutóbb hallgatott dalok alapján fogja összeállítani a Spotify, hasonlóképpen, mint ahogy az E Heti Kalandot is készíti. Lehetőség lesz a listát folyamatában hallgatni, vagy akár kevert lejátszással is, így még változatosabbá tehető.

A Daniel Ek által megosztott képen azt is lehet látni, hogy 3 óra és 31 perc hosszú az offline lejátszási listája. Ebből az következik, hogy legalább 50 dalból álló összeállítás lehet ez, de még az is elképzelhető, hogy ennél is nagyobb lajtromról beszélhetünk. Az biztos, hogy nem a hossz, hanem a zenék darabszáma határozza majd meg a listák méretét, mint eddig mindig.

Érdekesség, hogy már 2020 közepén, tehát három évvel ezelőtt lehetett pletykákat hallani arról, hogy egy offline lejátszási listán dolgozik a Spotify. Hogy miért tartott olyan hosszú ideig a fejlesztés, hogy még most is csak a tesztelésnél tartanak, azt nehéz megtippelni. De tekintve, hogy a 2021 elején beharangozott lossless opció sem jött össze mostanáig, ezen már nem is lehet meglepődni. Arról most sem szólt a fáma, hogy elkészülni mikorra fog az újítás.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére