Office Lens: szkenner alkalmazás Androidra és iOS-re

Az ütős kis app nagyon sokat tud, nagyon sok alkalmazással kompatibilis, és ami a legjobb: ingyenesen elérhető iOS-re és Android-ra.

Office Lens: szkenner alkalmazás Androidra és iOS-re

A Microsoft sok hasznos alkalmazást kínál mobil fronton, amelyek között olyanokat is szép számmal találunk, amelyek ingyenesen biztosítják funkcionalitásuk legjavát. Most egy új, ingyenesen elérhető alkalmazással bővült a kör, amely nemes egyszerűséggel csak az Office Lens nevet kapta.

Az iOS-re és Androidra egyaránt elérhető alkalmazás tulajdonképpen nem más, mint egy mobileszközökre szánt szkenner app, amivel a különböző dokumentumokat szerkeszthető változatban menthetjük mobileszközünkre, de éppen tovább is küldhetjük a megfelelő helyre, a megfelelő személynek. Az OCR (Optikai Karakterfelismerő) funkcióval felvértezett Office Lens segítségével akár egy előadáson kivetített prezentáció diáit, vagy egy klasszikus fehér tábla tartalmát is lefényképezhetjük, és a siker érdekében még arra sincs szükség, hogy a képet pont szemből, a tábla vagy vászon síkjához képest 100%-osan merőlegesen állva készítsük – a szükséges korrekciókat majd az alkalmazás elvégzi.

Az Office Lens hatékonyan varázsolja az elkészített fotókat szerkeszthető anyagokká, így végeredményként natív Word, PowerPoint vagy PDF fájlt is létrehozhat; méghozzá szerkeszthető szöveggel, táblázattal és képekkel.

Az új alkalmazás a Word és a PowerPoint mellet egyéb Microsoft alkalmazásokkal is képes együttműködni, így a beszkennelt dokumentumot akár a OneNote alkalmazásba is továbbíthatjuk, de a OneDrive tárhelyre is fellőhetjük a felhőbe. Szükség esetén névjegykártyák beszkennelésére is alkalmas a szoftver, így gyorsan elkészíthetjük a kontaktinfót, rögtön azután, miután találkoztunk az adott személlyel. Ha éppen nincs nála, csak egyetlen névjegykártya, az Office Lens különösen hasznos lehet. Az Office Lens a Post-it appal is együtt tud működni.

Persze a Microsoft új appja nem az első ebben a kategóriában, de kétségtelenül rendkívül hasznos szereplőnek tűnik. Hasonló appot az Adobe és a Moleskin is kínál, de a Post-it app is hasonló felhasználáshoz készült, igaz, utóbbi a cég saját megoldásaihoz kapcsolódik.

A Microsoft Office Lens ingyenesen letölthető és használható, de végleges kiadása egyelőre még csak iOS alatt érhető el. Az androidos tábor egyelőre csak egy bemutató kiadást kap, amely a fentiekben bemutatottakkal azonos szolgáltatásokat kínál. Utóbbi kiadás beszerzéséhez csatlakozni kell ehhez a közösséghez, majd ki kell választani a "Become a tester" opciót.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward