Nem vehet kijelzőket a legnagyobb piaci szereplőktől a Huawei

Nemcsak a TSMC-től lesz elvágva a vállalat, hanem más beszállítóknak is búcsút mondhat hamarosan.

Nem vehet kijelzőket a legnagyobb piaci szereplőktől a Huawei

Azt már hetek óta tudjuk, hogy a Huawei el fogja bukni a chipgyártó partnerének a támogatását. Szeptember 15-ől a TSMC már nem gyárthat Kirin lapkákat és más egyéb komponenseket sem a Huawei számára. Most pedig kiderült, hogy igazából nemcsak a TSMC-től kell „megválnia” a vállalatnak.

A Reuters számolt be arról egy friss jelentésében, hogy a Samsung Display és az LG Display is el fogja vágni az összeköttetést a Huawei-jel. Az Egyesült Államok korlátozása ezekre a vállalatokra is kiterjed a jelek szerint, ami még tovább nehezítheti majd a Huawei számára az okostelefonok gyártását. Az LG főleg az LCD beszállításban erős, de az AMOLED technológiája is egyre jobban áll, a Samsung esetében pedig az AMOLED az, ami igazán dominál a kisebb méretű termékek esetében.

Galéria megnyitása

A friss hír a Chosun Biztől ered, a dél-koreai lap iparági forrásokra hivatkozva közölte a Huawei számára kellemetlen információt. Hivatalosan persze a Huawei semmit nem közölt az ügyről, de a Reuters megkereste a másik kettő érintett felet, a Samsung Display-t és az LG Display-t is, de ezek sem szerettek volna válaszolni a lap kérdéseire, megtagadták a hír kommentálását.

A Reuters jelentése szerint az LG Display elvesztése a Huawei számára nem jelent nagy csapást. Nem volt számára jelentős beszállító az LG, nem úgy a Samsung. A lap információi szerint a Huawei mobilokban sok esetben bukkant fel a Samsung Display valamely terméke.

Galéria megnyitása

A Huawei szerencséje a kijelzőgyártás tekintetéből, hogy ez azért egy olyan ágazat, ami már Kínában sem idegen dolog. Több jelentős kínai panelgyártó van, és nemcsak LCD megjelenítőkkel foglalkoznak ezek, hanem már az OLED technológiás fejlesztésekkel is jól állnak. Például nem titok az, hogy a Huawei eddig is vásárolt AMOLED egységeket a BOE és a Visionox kínálatából is. És felsőkategóriás, kulcsfontosságú modellek is épülnek ilyenre, legutóbb például a Mate 40 kapott BOE kijelzőt. Viszont a Mate 40 Próban már vegyesen vannak Samsung, LG és BOE egységek.

A Reuters csak a mobilok szempontjából foglalkozik a témával, pedig a Huawei már televíziókat is készít – és a noteszgépek piacán pedig már egészen komoly szereplő. A vállalatnak a sarjadó tévés bizniszét elképzelhető, hogy érzékenyebben fogja majd érinteni ez a lépés, mint az okostelefonos ágazatot.

Galéria megnyitása

Jelenleg meglehetősen kilátástalan a Huawei sorsa a TSMC elvesztése miatt, még mindig nem lehet azt tudni, hogy miként fogja megoldani a chipgyártója elvesztését. A hazájában olyan chipek előállítására szakosodott vállalat nincs, ami képes lenne betömni a TSMC után maradó űrt. De a Huawei továbbra is azt próbálja mutatni, hogy minden az irányítása alatt van. Pedig a kijelzőgyártóktól való elvágás sem fogja segíteni a működését.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap